Evenimentul Zilei > Economie > Bogdan Hossu aruncă bomba. Legea salarizării unice ar putea fi neaplicabilă
Bogdan Hossu aruncă bomba. Legea salarizării unice ar putea fi neaplicabilă

Bogdan Hossu aruncă bomba. Legea salarizării unice ar putea fi neaplicabilă

Legea salarizării unice este subiectul acestei perioade, dar iată că încep să apară voci care ne atenționează că lucrurile pot lua o altă turnură. Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, aruncă bomba: ”...Este greu de spus dacă proiectul de lege al salarizării unice va rezolva toate problemele, pentru că rămâne problema Curții Constituționale a României, care crează o perturbare și care ar putea să transforme actuala lege într-o lege neaplicabilă ca și proiectele precedente din diferite guvernări”, a declarat la Romania tv, liderul sindical.

O altă opinie divergentă, față de liderii sindicali care sunt mulțumiți de actualul proiect de lege este și ce a Federației ”Solidaritatea Sanitară”, care se pronunță: ”prudenți față de propunerile prezentate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Ei doresc să se verifice tehnic draftul de proiect de lege, existând suspiciuni în privința realității creșterilor salariale. ” Nu toate promisiunile sunt ceea ce par a fi. Este folosită în mod ambiguu formula creșteri salariale: creșterea tinde să fie concentrată pe salariile de bază, impactul asupra veniturilor fiind de fapt mult mai mic. O bună parte din câștigul aferent salariului de bază este realizată de fapt pe seama scăderii sporurilor. Plimbarea banilor dintr-un capitol în altul nu este o creștere salarială reală. Salariații din sănătate vor fi cei mai afectați de schimbarea sistemului la capitolul pierderi, existând riscul imposibilității de a compensa suficient aceste pierderi prin creșterea salariului de bază. Absența tradiționalelor analize tehnice, realizate la nivel de experți, riscă să conducă la erori grosolane, similare celor existente în legea nr. 250/2016”, menționează comunicatul Federației ”Solidaritatea Sanitară”, trimis redacției Evenimentul zilei.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a înregistrat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale și la Ministerul Sănătății prima versiune a acestei analize de impact, solicitându-le totodată demararea unor întâlniri pe tema analizelor tehnice ale proiectului de lege, pentru a avea garanția că promisiunile Guvernului vor fi transpuse în practică.

Rezultatele acestei analize pot fi găsite pe site-ul special creat pentru analiza acestui proiect de lege: http://solidaritatea-sanitara.ro/salarizare/analiza-impactului-potential-al-noului-proiect-de-lege-salarizarii-unitare-asupra-salariatilor-din-sanatate/

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: