Evenimentul Zilei > Actualitate > Bodog, atac dur la Voiculescu:„Pacienții nu se tratează cu like-uri, nu se operează cu share-uri”
Bodog, atac dur la Voiculescu:„Pacienții nu se tratează cu like-uri, nu se operează cu share-uri”

Bodog, atac dur la Voiculescu:„Pacienții nu se tratează cu like-uri, nu se operează cu share-uri”

Absența imunoglobulinei a cauzat moartea unei femei de 69 de ani, reaprinzând, totodată, războiul dintre Florian Bodog și Vlad Voiculescu, actualul și fostul ministru al Sănătății

„În această noapte, la ora 4.00, după ce a trecut de verificările de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unitățile spitalicești din țară. (…) Până când vor sosi, spitalele care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unitățile medicale din țară, unde am identificat existența a 1.700 de fiole de imunoglobulină. (…) Atât cât îmi stă în putință, în limitele legii și ale onoarei, vă garantez că fac tot ce pot pentru ca acest sistem sanitar românesc, neglijat de prea multă vreme, să funcționeze. Atât cât poate el funcționa de bine… Garantez și stau la dispoziția oricui cu dovezile aferente că am făcut tot ce un ministru poate face astăzi, pentru a rezolva inclusiv problema gravă a imunoglobulinei”, a scris Bodog, potrivit Agerpres, pe pagina sa de Facebook.

El își exprimă regretul pentru că imunoglobulina nu a ajuns în timp util la spitalul din Alba Iulia, unde o femeie a murit din cauza lipsei medicamentului și respinge acuzațiile aduse de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„O astfel de acuză denotă crasă lipsă de caracter și de discernământ. Există documente care dovedesc fără dubiu că problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătății era condus de "ministrul Facebook", cel care s-a remarcat doar prin preocuparea de a avea o imagine bună pe rețelele sociale. (…) Românii trebuie să cunoască realitatea și trebuie să știe că acest fost ministru nu a făcut nimic în mandatul său pentru a rezolva vreo problemă, asta sau alta. A considerat că este suficient să contabilizeze într-un document medicamentele care lipsesc de pe piață, fără să ia măsurile prin care să asigure medicamentele necesare în țară. Pacienții nu se tratează însă cu like-uri sau hashtag-uri, nu se operează cu share-uri”, mai spune Bodog.

El susține că, spre deosebire de predecesorul său „technocrat”, s-a implicat concret pentru a aduce imunoglobulină pacienților, s-a întâlnit cu producătorii și i-a convins să aducă cantitatea necesară pentru tratamentul cazurilor severe. Totodată, Bodog îi atrage atenția lui Voiculescu că ori de câte ori îl va acuza pe nedrept va reacționa pentru a demonstra lipsa sa de preocupare pentru lucrurile pe care le reproșează.

„Știu, nu sunt pe gustul generației hashtag, mai mult, sunt din partidul pe care unii îl urăsc de moarte. Eu sunt medic și încerc, așa cum știu eu mai bine, să fac tot ce pot pentru pacienți. (…) În rest, aveți aprecierea mea pentru efortul de a sprijini părinții copiilor bolnavi de cancer, în calitate de președinte de ONG. Ați fi avut și respectul meu dacă ați fi făcut lucruri utile pentru toți bolnavii, atunci când erați ministru al Sănătății'', a mai scris Bodog.

Reacția ministrului Sănătății vine după ce, pe 2 decembrie, Vlad Voiculescu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că o femeie de 69 de ani a murit la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline.

„Nu este singurul caz care era în stare gravă, iar Ministerul știa atât despre problemă în general cât și despre toate aceste cazuri, inclusiv al doamnei Maria M., în mod specific. Anul trecut, guvernul Dacian Cioloș a inclus imunoglobulinele, alături de alte medicamente citostatice ieftine printre care Vinblastin, Bleomycin, pe lista medicamentelor esențiale a Ministerului Sănătății (…) Lista medicamentelor esențiale a fost eliminată (odată cu întreaga HG 800/2016) la începutul acestui an. (…) În timp ce pacienții strigă oriunde pot că viața le este pusă în pericol și medicii încearcă să apeleze la soluții de ultimă instanță, transferând pacienți de la un spital la altul în încercarea de a le oferi tratament… Coaliția, Guvernul și Ministerul nu par să aibă absolut nicio problemă! Niciuna! Nu, asta nu mai este doar PROSTIE CRASĂ. Este cu mult mai mult decât atât!'', a scris fostul ministru al Sănătății pe pagina sa de Facebook.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: