Evenimentul Zilei > Justitie > Răsturnare de situație pentru „călăul” lui Mazăre. Decizia Instanței este zdrobitoare. Cutremur în jsutiție
Răsturnare de situație pentru „călăul” lui Mazăre. Decizia Instanței este zdrobitoare. Cutremur în jsutiție

Răsturnare de situație pentru „călăul” lui Mazăre. Decizia Instanței este zdrobitoare. Cutremur în jsutiție

Șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, cel care i-a trimis în judecată pe Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, a fost citat pentru luni, la ora 13.00, la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Acesta are calitatea de suspect și urmează să fie pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor și fals intelectual, scrie Ziare.com.

Sursa citată informează că „Bodean nu știe în ce dosar a fost citat, dar că 99% este în urmă plângerii făcute de avocatul Sorin Calaigii, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar instru mentat de Andrei Bodean”.

„Sorin Calaigii mi-a mai făcut făcut plângeri penale la Parchetul General, unde am fost audiat că martor. Nu știu dacă este o plângere nouă sau dacă acel dosar a fost declinat la SIIJ, după operaționalizarea acestei secții”, explică Andrei Bodean, Ziare.com.

Sorin Calaigii, la rândul lui, a fost condamnat definitiv, în umă cu trei ani la 4 ani de închisoare pentru două infracțiuni de trafic de influență. El a fost liberat condiționat din penitenciarul Poartă Albă la începutul acestui an.

Ancheta lui Andrei Bodean va fi instrumentată de către procurorul Zarafina Puiu a venit în această primăvară la Secția Specială, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Acesta a solicitat CSM să-i acorde avizul anual pentru menținerea în funcția de magistrat după împlinirea vârstei de 65 de ani.