Evenimentul Zilei > Actualitate > Campanie anti-alcool la volan: Bocitoare care îi plâng preventiv pe cei ce se urcă băuţi la volan | VIDEO
Campanie anti-alcool la volan: Bocitoare care îi plâng preventiv pe cei ce se urcă băuţi la volan | VIDEO

Campanie anti-alcool la volan: Bocitoare care îi plâng preventiv pe cei ce se urcă băuţi la volan | VIDEO

Pe youtube a fost postat un filmuleţ care face parte dintr-o campanie anti-alcool ce va fi demarată în România, în care un grup de bocitoare îi plâng preventiv pe cei care se urcă beţi la volan şi care îşi pun viaţa în pericol.

Pentru a atrage atenţia opiniei publice, o campanie anti-alcool la volan debutează cu un filmuleţ menit să şocheze de-a dreptul oamenii care consumă băutură înainte de a se urca la volan.
În filmuleţ apare un grup de bocitoare, asemeni celor de la înmormântări, care încep să plângă atunci când un şofer iese din bar şi vrea să se urce la volan. Bocetele femeilor sunt menite să îi şocheze pe cei care se gândesc să facă asemeni acelui şofer.
Şi textul bocetului este adaptat situaţiei “Un te duci tu maică dragă/ De ce stai întins pe stradă/ Piei satană cu venin/ Tu i-ai dat alcool din plin".
Mai mult, grupul de bocitoare a prins la oglinzile maşinilor din parcările barurilor prosoape, obicei tipic înmormântărilor.
Șeful Poliției Rutiere, comisarul Lucian Diniță, a declarat, pentru EVZ, că acesta este videoclipul cu numărul 27 pe care polițiștii l-au făcut cu societatea civilă în diverse campanii, începute anul trecut. „În zilele următoare vom pune aceste prosoape de înmormântare la mașinile oglinzilor parcate în apropierea cluburilor. Sperăm ca acest videoclip, care a fost aprobat de CNA, să aibă impactul dorit și ca tinerii care pleacă din discoteci sau din diverse cluburi să nu se mai urce băuți la volan. Alcoolul a cauzat foarte multe victime și trebuie să conștientizăm că este mai importantă siguranța noastră”, a precizat comisaru-șef Diniță.
Corul bocitoarelor
Ai băut, maică?
Te urci la maşină, aoleou un’ te duci?
Un’ te duci, tu, maică, dragă,
De ce stai întins pe stradă?
Piei Satană cu venin,
Tu i-ai dat alcool din plin,
Mi l-ai luat de la lumină
şi l-ai suit în maşină,
Primeşte-l tu Doamne sus,
C-a băut şi a condus

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/6UsJJYGM5cg" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe>