Evenimentul Zilei > Monden > Boală grea pentru o mare vedetă de televiziune. Vestea a lovit ca un trăsnet!
Boală grea pentru o mare vedetă de televiziune. Vestea a lovit ca un trăsnet!

Boală grea pentru o mare vedetă de televiziune. Vestea a lovit ca un trăsnet!

A fost prima asistentă tv pe vremea când încă acest termen încă nu exista, dar a fost nevoită să se retragă de pe micile ecrane din cauza unei boli.

Este vorba despre Iulia Frățilă, care în 2008 s-a retras din viața publică și a plecat în Statele Unite ale Americii. Considerată prima blondă sexy din showbizul autohton, ea a devenit cunoscută după aparițiile în emisiunile lui Florin Călinescu și Mihai Călin.

Din nefericire, frumoasa asistentă tv devenită ulterior prezentatoare s-a confruntat cu o afecțiune gravă. Mastoza fibrochistică a făcut-o pe Iulia Frățilă să se retragă din prim-plan deși avea o carieră promițătoare atât ca model, cât și ca prezentator de televiziune.

„Am început să lucrez în televiziune din plăcere, însă de-abia când m-am oprit am realizat că îmbolnăvirea mea a fost, pe undeva, o formă de revoltă a organismului împotriva situaţiei în care mă aflam…

Eram mereu contracronometru, ajunsesem să mă simt castrată emoţional fiindcă un contract mă obliga să fac emisiuni şi să spun lucruri în care nu credeam”, dezvăluia Iulia în 2011. Totuşi, beneficiind de sprjinul soțului ei, Radu Runcanu, artist plastic, ea a învins boala şi apoi cei doi s-au mutat în Spania.

În cele din urmă, Iulia Frăţilă a plecat în Statele Unite și și-a schimbat profesia, lucrând în prezent la un centru pentru copii cu autism din Texas. Iulia are o diplomă în Psihologie obținută în România în 1995, dar și un master în psihologie medico-legală (criminalistică).

La 18 ani ea câştiga concursul de frumusețe Miss Constanța, iar un an mai tarziu, în 1994, a terminat pe locul 2 Miss România. La acea vreme, Iulia Frăţilă debuta în la Soti Neptun TV ca prezentatoare de știri si editor. A fost remarcată şi a făcut pasul la PRO TV, în echipa lui Florin Călinescu.

Ulterior, frumoasa blondină a devenit coprezentatoare la Roata Norocului, alături de Mihai Calin şi apoi s-a mutat la Prima tv, unde a realizat matinalul alături de Vlad Ionescu și apoi împreună cu Alex Macavei. În 2003, ea a fost prima femeie care a prezentat un talk-show sportiv, „Fotbal din Prima”.

În 2007, Iulia s-a mutat la un post de știri, unde a realizat emisiunea „Firu-n patru”, dar în 2008, boala a silit-o să renunțe la o cariera în televiziune.

sursa: viva.ro

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: