“În legătură cu reținerea domnului Bogdan Olteanu, BNR precizează că ancheta Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție vizează activitatea acestuia desfășurată înainte de încredințarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR menționează că activitatea instituției se desfășoară normal, atribuțiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalți membri ai conducerii executive”, se arată în comunicatul citat.

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Bogdan Olteanu, este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării, banii fiind remiși la sediul unui partid politic.

Potrivit unui comunicat al DNA, Olteanu a fost reținut pentru trafic de influență și va fi prezentat, astăzi, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.