Evenimentul Zilei > Social > BNR a lansat o monedă cu tema Istoria aurului. Cât costă moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul
BNR a lansat o monedă cu tema Istoria aurului. Cât costă moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul

BNR a lansat o monedă cu tema Istoria aurului. Cât costă moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul

Începând de luni, 24 decembrie 2018, în circuitul numismatic, a fost introdusă de către Banca Naţională a României o monedă din aur cu tema Istoria aurului - moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul, potrivit stiripesurse.ro.

Aversul monedei, potrivit unui comunicat al băncii, redă o reprezentare ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei are, în partea centrală, chipul lui Mihai Viteazul aşa cum este prezentat pe aversul monedei de 10 ducaţi Mihai Viteazul, în partea de jos, reproducerea reversului monedei, iar în arc de cerc inscripţia „Istoria aurului – MONEDA DE 10 DUCATI MIHAI VITEAZUL”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 500 monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 385,00 lei.

Monedele din aur cu tema Istoria aurului – moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.