Evenimentul Zilei > Politica > Blocat în Capitală. Iohannis PROMITE că va afla ADEVĂRUL. Declarații cu substrat
Blocat în Capitală. Iohannis PROMITE că va afla ADEVĂRUL. Declarații cu substrat

Blocat în Capitală. Iohannis PROMITE că va afla ADEVĂRUL. Declarații cu substrat

Președintele Klaus Iohannis nu a plecat din București, așa cum face la fiecare sfârșit de săptămână

Șeful statului are, vineri la prânz, o întâlnire cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, iar în cursul serii este posibil să meargă la ședința de Guvern. Executivul se întrunește pentru a adopta, prin Ordonanță de Urgență, mai multe măsuri fiscal, printer care și taxa pe lăcămie, măsuri care nu sunt agreate de Klaus Iohannis.

În cursul dimineții de vineri, președintele a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989 la Troița de la Universitate.

Pe site-ul Administrației Prezidențiale, Iohannis nu a făcut declarații, dar a scris pe contul său de Facebook o postare cu mult substrat.

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci.
Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”-acesta este mesajul președintelui Iohannis postat pe rețeaua de socializare.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: