Blocaj la frontiera de vest, în Vama Nădlac II! Vehiculele de mare tonaj care ies din ţară au format coloane în principalele puncte de trecere în Ungaria. Timpul de aşteptare pentru formalităţi este două ore, iar la Petea de peste 3 ore.

Sunt deschise 5 artere pentru control, dar se așteaptă cu orele

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise 5 artere pentru controlul camioanelor la ieşirea din ţară. Totuși se aşteaptă 120 de minute. La Nădlac I se aşteaptă 50 de minute, la Vărşand – 150 de minute, la Borş – 60 de minute. La Petea se aşteaptă un timp record – 210 minute.

Citește și: Scandal la vama Nădlac. Zeci de oameni băgați-în carantină din greșeală

„Ca urmare a faptului că se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria. Iar autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport. În prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule”, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Poliția de Frontieră: Ungaria a repartizat un număr insuficient de polițiști

Conform sursei citate, la graniţa cu Ungaria, formalităţile se efectuează în comun cu autorităţile maghiare. Așadar numărul de artere ce pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de ţara vecină.

„Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere”, precizează Poliţia de Frontieră Arad, citată de Agerpres.

În primele ore ale zilei de luni, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare. Dintre acestea 2.000 au fost pe sensul de ieşire din România.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri. Astfel vor evita apariţia suprasolicitării unora dintre acestea într-un timp foarte scurt. Pe de altă parte, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără timpi de aşteptare, mai precizează oficialii.