Evenimentul Zilei > Politica > Blaga neagă orice implicare legată de finanțarea ilegală a PDL, dar declară că se va prezenta la DNA, dacă va fi chemat
Blaga neagă orice implicare legată de finanțarea ilegală a PDL, dar declară că se va prezenta la DNA, dacă va fi chemat

Blaga neagă orice implicare legată de finanțarea ilegală a PDL, dar declară că se va prezenta la DNA, dacă va fi chemat

Vasile Blaga a declarat că nu are nicio legătură cu finanţarea ilegală a PDL, dar că se va prezenta "fără nicio problemă" la DNA , în cazul în care va fi chemat la audieri. Co-preşedintelui PNL a făcut această afirmație, după ce contabila PDL a dat deja explicaţii în faţa procurorilor anticorupție.

Audierile au avut loc în contextul în care, a fost extinsă urmărirea penală împotriva Elenei Udrea pentru spălare de bani în Gala Bute, relatează B1 TV. Potrivit procurorilor DNAexistă dovezi că bani ilegali au ajuns la partid sub formă de donaţii fictive. 

"Indiferent despre cine este vorba în această ţară, despre mine, despre dumneavoastră, despre contabila de la PDL, va trebui să meargă şi să răspundă solicitării magistraţilor. Nu am vorbit cu ea. Trebuie să-şi facă treaba şi să ducă, dacă procurorii solicită documente, înscrisuri, are obligaţia să o facă", spune co-președintele PNL.

Porivit anchetatorilor, în decursul unui singur an, au fost făcute 21 de donaţii ilegale către organizaţia din Bucureşti a PDL. Procurorii susţin că aceste contracte ar fi avut o valoare totală de 1,5 milioane de lei.