Fenomenul Black Friday, aşa numit şi Vinerea Neagră sau Vinerea Reducerilor, a ajuns de puţini ani şi în România, însă a devenit rapid extrem de popular, pentru că foarte multe magazine şi retaileri au oferit reduceri importante în această zi. În mod normal, Black Friday 2016 România ar trebui să aibă loc pe data de 25 Noiembrie 2016, însă pentru al şasele an consecutiv retailerii din ţara noastră au pregătit ofertelele pentru data de 18 noiembrie. Astfel, produsele vor putea fi livrate la timp, până în sărbătoarea de 1 decembrie. 

Anul acesta, de Black Friday, românii vor cumpăra mai ales produse electro-IT. În topul preferinţelor pentru cumpărături se regăsesc cel mai frecvent televizoarele (41% dintre respondenţi au menţionat categoria), electrocasnicele mici (32%) şi frigiderele (25%). Telefoanele mobile şi maşinile de spălat sunt următoarele două categorii de produse aflate pe listele de cumpărături pentru Black Friday.

Detartraj, albire dentară, fațete, implanturi sau o simplă consultație sunt serviciile oferite de o clinică stomatologică din Bucureşti de mâine până duminică, cu discounturi de până la 90%.

Agenţia de turism Vola.ro oferă la fel, reduceri de până la 90%, pentru bilete de avion spre mai multe destinaţii europene, dar şi vacanţe şi sejururi la preţuri speciale, care vor fi comunicate în ziua reducerilor. Christian Tour oferă, pe lângă discounturi, pachete turistice în care transportul cu autocarul spre destinaţii externe este la preţul de 1 euro. 

Un furnizor de energie a anunţat că va oferi, de Black Friday, 1.000 de pachete de furnizare de energie electrică pentru care, timp de 6 luni, factura este zero. Compania nu a transmis preţul şi nici condiţiile de furnizare. 

eMAG, cel mai mare magazine online din ţară, lansează, de Black Friday, câteva mii de oferte reprezentând de la televizoare, telefoane, laptopuri şi electrocasnice până la produse pentru îngrijirea copiilor. 

Black Friday la eMAG va începe vineri dimineaţa în intervalul 06.00- 8.00. Tot catalogul de produse cu reduceri va fi publicat în noaptea de joi spre vineri ora 00.00. Printre oferte se află: Televizor LED Star-Light, 127 cm, 50DM5500, Full HD, 1.000 de bucăţi la 999,99 de lei sau telefon mobil Samsung GALAXY S6 Edge, 4G, display 5,1" memorie 32GB, negru, 600 de bucăţi la 1.699,99 de lei. Oferta eMAG pentru Black Friday 2016 include şi 48 de pachete turistice la mare pentru sezonul 2017, cu discounturi care pornesc de la 28%. 

Şi pasionații de mașini vor avea de Black Friday automobile la ofertă. În topul magazinelor de unde românii au intenţia să facă achiziţii de Black Friday se mai află, pe lângă eMAG, retailerii Flanco şi Carrefour

Atenţie la chilipirurile exagerate şi la site-urile necunoscute, ne avertizează specialişti în securitate cibernetică.