Complexul Bisericii Scientologice se întinde pe o suprafață de 35.000 de metri pătrați și cuprinde cele mai înalte clădiri, cu șapte etaje, din orășelul Clearwater, unde se află sediul bisericii.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul bisericii, complexul cuprinde o librărie, o capelă, o sală de mese imensă, aflată la subsolul clădirii, și sute de camere micuțe destinate celor care abia au aderat la cultul religios. De asemenea, există un spațiu, denumit Biroul Comandorului, care a fost special creat pentru fondatorul Bisericii Scientologice, Ron Hubbard, care a decedat în 1986.

La etajul șase, au fost amenajate o pistă de alergare, unde adepții aleargă în cerc pentru a obține iluminarea, și o saună, unde credincioșii se purifică.

Costurile totale ale construcției au ajuns la aproximativ 104 milioane de euro, bani obținuți exclusiv din donații, o sumă incomparabil mai mică decât cea estimată pentru costurile Catedralei Neamului, din București, costuri estimate dla 120 de milioane de euro, potrivit stirileprotv.ro.