Evenimentul Zilei > Actualitate > Biserica Ortodoxă, în doliu. A murit un mare preot al României. Lupta cu o boală cumplită
Biserica Ortodoxă, în doliu. A murit un mare preot al României. Lupta cu o boală cumplită

Biserica Ortodoxă, în doliu. A murit un mare preot al României. Lupta cu o boală cumplită

Este doliu în lumea bisericească. Preotul Victor Porof a murit după ce a pierdut lupta cu o baolă cumplită.

Preotul Victor Porof, fost paroh al Parohiei ”Sfântul Gheorghe”, din Ștefănești Târg, a murit. Vița sa a fost profund afectată de o boală cumplită. În ultimii ani, acesta a slujit la Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Botoșani.

În urmă cu doar câteva zile, reprezentanții Parohiei au făcut un apel către cetățeni pentru a dona sânge astfel încât viața preotului să poată fi salvată.

Din nefericire, starea sa de sănătate s-a agravat, iar joi seară acesta a murit.

Cu durere și creștinească nădejde a învierii, vă aducem la cunoștință trecerea la Domnul a Părintelui Victor Porof, fost preot paroh la Parohia „Sfântul Gheorghe” – Ștefănești Târg, Protopopiatul Săveni, iar în ultima perioadă preot îmbisericit la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în ceata drepților! Transmitem condoleanțe doamnei preotese Ortansa și familiei!”, transmite Parohia ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Botoșani.

Coronavirusul a ”lovit” în lumea bisericească din România

La începutul anului curent, episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a murit în urma unei crize cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19.

Preotul Daniel Avram, purtător de cuvânt, declara că în ciuda faptului că starea sănătăţii episcopului se îmbunătăţise după infectarea cu COVID-19 şi se apropia sfârşitul perioadei de carantinare, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în urma căreia medicii ambulanţieri au constatat decesul.

„Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere. Dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh.

Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut. Care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale”, se mai menţionează în comunicatul Episcopiei.