Evenimentul Zilei > International > Bill Gates salvează omenirea. Următorul său plan e măreț și verde
Bill Gates salvează omenirea. Următorul său plan e măreț și verde

Bill Gates salvează omenirea. Următorul său plan e măreț și verde

Miliardarul american are planuri mari pentru viitorul planetei albastre. Visează să o facă verde.

Magnatul Bill Gates, supranumit profetul pandemiei, și-a propus o misiune nobilă, și anume rezolvarea crizei climatice mondiale. Cea mai mare provocare pentru majoritatea soluțiilor climatice este însă găsirea unei piețe, notează Bloomberg, citată de Aleph News.

Ingeniosul plan al lui Bill Gates de reducere a emisiilor de CO2

Astfel, Bill Gates și-a propus să determine companiile să reducă emisiile de CO2. Companiile ar trebui determinate să cumpere un anumit volum de combustibil curat la un anumit interval de timp. Prin urmare, miliardarul caută investitori care să ajute companiile să reducă din impactul climatic asupra mediului. Breakthrough Energy, o companie condusă de fondatorul Microsoft, s-a aliat cu CDP, o organizație non-profit, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon, scrie Bloomberg.

“Am pierdut timp dezvoltând tehnologii precum energia solară pentru că nu erau suficienți bani. Nu putem pierde și mai mult timp”, spune consilierul CDP, Paula DiPerna.

Capitalul de risc, oferit companiilor în stadiul incipient, crește în dimensiune și ajută companiile tip start-up să dezvolte tehnologii până la punctul de a fi gata să intre pe piață. Însă, ulterior, ele se împotmolesc. „Lucrăm cu o mulțime de tehnologii climatice, dar ajung să se confrunte cu o piață în care combustibilii fosili sunt ieftini”, spune Jonah Goldman, director general al Breakthrough Energy.

Breakthrough și CDP nu au găsit încă soluția. Intenționează să colaboreze cu experți pentru a dezvolta un program, pe care îl numesc Cadrul de reducere a emisiilor catalizate. El vizează stimularea finanțării pentru extinderea tehnologiilor. De fapt, o strategie pentru a determina clienții mari să se angajeze să cumpere produsul cu mult timp înainte.

Gândiți-vă, de exemplu, la emisiile avionului. Aeronavele cu combustibil fosil vor rămâne mult timp după ce mașinile, autobuzele și camioanele vor fi devenit electrice. În prezent, mai multe întreprinderi cumpără compensări de carbon, ceea ce implică plata cuiva pentru creșterea unei păduri care poate stoca emisiile pentru cumpărător. Dar nu tot timpul se respectă aceste promisiuni, ceea ce înseamnă că nivelul atmosferic de CO2 continuă să crească.

Soluția viitorului: combustibilii durabili și acreditarea verde

O soluție eficientă este găsirea de alternative accesibile cu emisii reduse de carbon. Există deja o serie de companii, precum LanzaJet sau World Energy, care vând combustibili de aviație durabili, ce au un impact mai mic asupra mediului față de combustibilii fosili.

Jonah Goldman afirmă că una dintre posibilitățile viabile ar fi aceea de a determina companiile să cumpere un anumit volum de combustibil curat la un anumit interval de timp. Pentru a determina companiile să își asume acest risc, CDP și Breakthrough Energy propun să obțină un fel de credit pe care îl pot folosi pentru a-și completa acreditările verzi. CDP clasifică deja companiile în funcție de daunele climatice pe care le produc. În viitor, ar putea exista o organizație care să clasifice companiile în acest mod.

Citește și Bill Gates a cucerit America. Date exacte despre planul miliardarului

Photo 179611681 © Frédéric LegrandDreamstime.com