Bill Gates pregătește cel mai diabolic plan. Vrea să elimine razele soarelui

Bill Gates pregătește cel mai diabolic plan. Vrea să elimine razele soarelui

Bill Gates finanţează un proiect care ar putea bloca razele Soarelui. Tehnologia este proiectată să elibereze în atmosferă un nor de carbonat de calciu - mai bine cunoscut sub numele de praf de cretă.

Experimentul finanţat de Bill Gates este cunoscut sub acronimul de SCoPEx (Stratospheric Controlled Perturbation Experiment) şi a fost lansat de către oamenii de știință de la Universitatea Harvard. Planul său are ca rol împrăștierea de carbonat de calciu (CaCO3) în atmosferă – un aerosol care ar putea stopa încălzirea globală.

Bill Gates este hotărât să blocheze razele soarelui și asta se va întâmpla

Vom trăi pentru a vedea o lume mai întunecată, în care atmosfera este plină de particule, pentru că asta doreşte miliardarul-filantrop cu scopul de a răci planeta. Acesta este motivul său, să elimine razele soarelui fără să existe o garanţie că nu va afecta.

Cu toate acestea, proiectul s-a dovedit a fi controversat, iar miercuri Corporația Spațială Suedeză (SSC) a spus că un zbor- test programat pentru luna iunie nu va fi efectuat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Comunitatea științifică este împărțită cu privire la geoinginerie, inclusiv la orice teste tehnologice conexe, cum ar fi zborul-test tehnic cu balonul programat din Esrange în această vară”, a declarat SSC într-un comunicat miercuri.

Planificat pentru orașul arctic Kiruna, zborul din iunie ar fi testat doar sistemele balonului pentru a deschide drumul spre studiu, dar activiștii locali s-au opus acestei mișcări.

Bill Gates pregătește cel mai diabolic plan. Cum vrea să elimine razele soarelui

Într- o scrisoare comună scrisă luna trecută, Consiliul Saami - care apără interesele populației indigene Saami din Suedia - și trei grupuri ecologiste au avertizat că experimentul SCoPEx ar putea avea „consecințe catastrofale”.

Deși site-ul web SCoPEx afirmă că experimentul nu prezintă „niciun pericol semnificativ pentru oameni sau mediu” și eliberează doar o cantitate mică de particule, Consiliul Saami s-a opus geoingineriei solare în conceptul său, susținând că „în esență încearcă să imite erupții vulcanice prin scuiparea continuă a particulelor care ascund razele soarelui”.

Grupurile de activiști au susținut, de asemenea, că SCoPEx ar putea distrage atenția de la obiectivul de reducere a emisiilor de carbon și ar avea „efecte socio-politice ireversibile care ar putea submina eforturile necesare lumii pentru realizarea unor societăți zero cu carbon”.

Experimentul a primit sprijin din partea Programului de cercetare în geoinginerie solară de la Harvard, al cărui site web îl menționează pe miliardarul Bill Gates drept unul dintre donatorii săi privați, dar nu precizează contribuția sa, relatează RT.

Cercetător: Nimeni nu știe ce se va întâmpla până când CaCO3 nu va fi eliberat

Potrivit Forbes, cercetările pe scară largă privind eficacitatea geoingineriei solare au fost blocate din cauza controverselor dintre oamenii de ştiinţă. Cei care se opun proiectului cred că o astfel de tehnologie prezintă riscuri imprevizibile, inclusiv schimbări extreme ale modelelor meteorologice care nu diferă de tendințele de încălzire la care asistăm deja.

Mai mult, ecologiștii se tem, în mod similar, că o schimbare dramatică a strategiei de atenuare va fi tratată ca o undă verde pentru a se continua emiterea de gaze cu efect de seră, cu modificări mici sau deloc în modelele actuale de consum și producție.

David Keith, profesor de fizică aplicată și politici publice la Universitatea Harvard, recunoaște că sunt foarte multe îngrijorări cu privire la geoinginerie, spunând că nimeni nu știe ce se va întâmpla până când CaCO3 este eliberat și apoi studiat ulterior.

Keith și alți oameni de știință SCoPEx au publicat o lucrare în 2017, sugerând că praful poate umple efectiv stratul de ozon, reacționând cu moleculele care distrug ozonul.

„Cercetările suplimentare cu privire la acest lucru și la metode similare ar putea duce la reduceri ale riscurilor și la o eficiență îmbunătățită a metodelor de geoinginerie solară”, scriu autorii lucrării, potrivit sursei menţionate mai sus.