Într-un final, Universitatea Harvard (aflată în orașul Cambridge, statul Massachusetts, Statele Unite), a recunoscut joi seară că a primit aproximativ 9 milioane de dolari direct de la finanțatorul Jeffrey Epstein și fundațiile sale în decurs de un deceniu.

Într-o scrisoare către comunitate, președintele Harvard, Larry Bacow, a anunțat, de asemenea, că Universitatea va extinde o anchetă pentru a afla despre legăturile cu Epstein şi pentru a determina dacă, în afară de a da bani direct pentru Harvard, Epstein a servit și ca o punte de legătură pentru alți donatori.

Cele mai multe donaţii au avut loc atunci când fostul secretar al Trezoreriei americane, Larry Summers, a fost președinte universitar, iar Harvard a susținut că nu a luat bani de la Epstein după 2007 – cu doar un an înainte de a pleda vinovat deoarece s-a folosit de o minoră pentru prostituție,  fiind  atunci condamnat la 13 luni de închisoare cu plasament la domiciliu şi „eliberare supravegheată”.

În plus, donațiile lui Epstein către Harvard și MIT ar putea fi legate între ele, potrivit Globe. „De exemplu, conform e-mailurilor de la un informator al MIT,  Epstein a donat bani pentru a sprijini un cercetător aflat în vizită la Media Lab, dar care se baza pe programul Harvard Evolutionary Dynamics. E-mailurile au fost furnizate de Whistleblower Aid, o organizație non-profit reprezentând un fost angajat al MIT Media Lab”.

În această scrisoare, Bacow a recunoscut că cel mai mare „cadou” al lui Epstein a fost o contribuție de 6,5 milioane de dolari pentru a stabili Programul de dinamică evoluționistă în 2003. Iar între 1998 și 2007, Epstein sau fundațiile sale au donat și 2, 4 milioane de dolari pentru sprijinirea Universităţii Harvard, a spus Bacow, potrivit informațiilor actuale.