Evenimentul Zilei > Social > Bilanţ în Italia: Numărul cazurilor de contaminare a crescut 
Bilanţ în Italia: Numărul cazurilor de contaminare a crescut 

Bilanţ în Italia: Numărul cazurilor de contaminare a crescut 

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus depistate în Italia a crescut la 323, cu 54 mai multe decât ieri, iar dintre acestea 11 au decedat.
Femeia în vârstă de 76 de ani, care a fost internată astăzi la reanimare pentru complicații respiratorii, a murit la spitalul din Treviso. Acum sunt de unsprezece morţi: 9 în Lombardia și 2 în Veneto.

Un bilanţ precedent, publicat în cursul zilei de marţi, indica 283 de cazuri, dintre care şapte soldate cu decese. Cele trei noi decese au fost înregistrate în Lombardia (nord-vest), cea mai afectată regiune: doi bărbaţi în vârstă de 84 şi 91 de ani şi o femeie în vârstă de 83 de ani.

Trei regiuni foarte frecventate de turişti au înregistrat marţi cazuri de contaminare: Toscana, cu două cazuri în Florenţa şi Pistoia, şi trei cazuri în Sicilia într-un grup din Bergamo (Lombardia). Un prim caz a fost de asemenea detectat în Liguria (centru-vest).

De asemenea, au fost confirmate două noi cazuri coronavirus în Franța, potrivit ministerului Sănătății. Este vorba despre o femeie care s-a întors din China, internată la Paris, și un bărbat care s-a întors din Lombardia, fiind preluat de Auvergne-Rhône-Alpes, informează repubblica.