Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Matei Balș. Câte persoane au murit, de fapt. Informația momentului
Tragedie la Matei Balș. Câte persoane au murit, de fapt. Informația momentului

Tragedie la Matei Balș. Câte persoane au murit, de fapt. Informația momentului

Bilanțul deceselor tragediei de la Matei Balș a crescut, anunță Ministerul Sănătății. Câte persoane au murit, de fapt.

Bilanț decese incendiu Matei Balș. Bilanțul deceselor tragediei de la Matei Balș a crescut. Încă o persoană și-a pierdut viața în urma incendiului de la Matei Balș. Astfel, teribilul incident de la Matei Balș a ucis cinci persoane.

Bilanț decese incendiu Matei Balș. Procurorii au deschis dosar penal

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la un pavilion de la Institutului Matei Balş unde erau trataţi bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar a patra victimă a murit după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Adrian Streinu Cercel, despre incendiul de la Matei Balș

Vineri dimineață, medicul Adrian Streinu Cercel a făcut precizări despre incendiul care a izbucnit la Institutul Matei Balș și Capitală. Până în decembrie 2020, medicul Streinu Cercel a fost managerul acestei instituții.

„În toată clădirea respectivă au fost internați pacienți cu COVID-19 în stare medie-severă, deci dependenți de oxigen. Toate camerele au suplimentare de oxigen printr-un sistem nou pus la punct și făcut după toate criteriile. Nu știm de la ce a pornit acest incendiu.

În ultima perioada nu au fost probleme cu căldura. Mai mult, noi suntem într-un plin proces de a ne pune propriile noastre centrale, dar probleme cu căldura nu au fost.

Instalațiile au fost verificate ultima dată în noiembrie iar instalația de oxigen care a fost refăcută în totalitate este din noiembrie – decembrie și chiar luna ianuarie. Practic revizuirile au fost făcute în mod constant”, a spus Adrian Streinu Cercel la Atena 3.

CITEȘTE ȘI Beatrice Mahler analizează tragedia de la Balș. „Trebuie să facem pași în acest sens”