Evenimentul Zilei > EVZ Special > Joe Biden, lovitură cruntă pentru Trump. Interdicțiile au fost ridicate. Ce urmează
Joe Biden, lovitură cruntă pentru Trump. Interdicțiile au fost ridicate. Ce urmează

Joe Biden, lovitură cruntă pentru Trump. Interdicțiile au fost ridicate. Ce urmează

Joe Biden, președintele SUA, a revocat interdicţii de viză impuse de Trump pentru solicitanţi de carte verde şi lucrători temporari.

Joe Biden, președintele SUA, a revocat interdicții de viză impuse de Trump. Preşedintele american Joe Biden a revocat un anunţ oficial al predecesorului său care a blocat mulţi solicitanţi de ”cărţi verzi” (green cards) şi lucrători străini temporari să pătrundă pe teritoriul SUA, informează Reuters.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat aceste interdicţii anul trecut, argumentând că acest măsuri sunt necesare pentru a-i proteja pe lucrătorii americani în contextul nivelului ridicat al ratei şomajului cauzat de pandemia noului coronavirus.

Joe Biden a respins acest raţionament, printr-o declaraţie oficială făcută miercuri prin care au fost anulate interdicţiilor de viză. Preşedintele democratic a spus că deciziile predecesorului său au împiedicat familii să se reunească în SUA şi au dăunat afacerilor americane.

Joe Biden, președintele SUA, a revocat interdicții de viză impuse de Trump

Democratul Joe Biden s-a angajat să revizuiască multe din politicile de imigraţie dure ale fostului preşedinte republican Donald Trump.

Susţinători ai imigranţilor au insistat în ultimele săptămâni pentru ca actualul lider de la Casa Albă să ridice interdicţiile de viză, care urmau să expire pe 31 martie.

În octombrie anul trecut, un judecător federal din California a blocat decizia preşedintelui Trump de a interzice acordarea de vize pentru lucrători străini temporari deoarece a afectat sute de mii de companii americane care au luptat în instanţă împotriva acestei politici.

Românii mai au de așteptat aprobarea vizelor pentru SUA

În urmă cu o lună, George Maior, fost ambasador al României în SUA, asigura oamenii că administrația Biden-Harris va fi favorabilă țării noastre. În cee ace privește problema obținerii vizelor, acesta a recunoscut că situația nu se va schimba prea curând chiar dacă democrații lui Biden au câștigat locuri suplimentare în Congres.

CITEȘTE ȘI Cum a fost reținut fostul director al piețelor din Timișoara, când voia să fugă din țară

CITEȘTE ȘI Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre restricții. Ce s-a observat la Palatul Victoria