Evenimentul Zilei > Economie > Directorul general al Romgaz a fost revocat. Cine urmează să preia atribuțiile sale
Directorul general al Romgaz a fost revocat. Cine urmează să preia atribuțiile sale

Directorul general al Romgaz a fost revocat. Cine urmează să preia atribuțiile sale

Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general al Romgaz, transmite Bursa de Valori București.

Adrian Volintiru a fost revocat din funcția de director general al Romgaz, transmite Bursa de Valori București. Atribuțiile sale urmează să fie preluate de către Daniel Corneliu Pena, director general adjunct.

„Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA, prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi acesta. Până la numirea unui nou director general, conducerea SNGN Romgaz, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către domnul Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al SNGN Romgaz”, se menţionează în raport.

Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general al Romgaz. Ocupa funcția din iunie 2018

Constantin Adrian Volintiru fusese numit în funcţia de director general al Romgaz în iunie 2018. Inițial mandatul lui trebuia să dureze doar 4 luni. Ulterior, în octombrie 2018, a fost numit pe această funcţie pentru un mandat de patru ani.

Volintiru l-a înlocuit la şefia Romgaz pe Corin-Emil Cindrea. Acesta din urmă fusese numit în decembrie 2017, cu un mandat de patru luni. Mandatul putea fi prelungit pentru motive temeinice, până la maximum şase luni. El nu a mai fost nominalizat  pentru această funcție din cauza managementului defectuos.

Adrian Volintiru a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada noiembrie 2013 – martie 2014 şi preşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului în perioada noiembrie 2012 – noiembrie 2013.

Acesta a ocupat şi diverse funcţii de conducere în companii precum Poşta Română (preşedinte CA), Vulcan (director general), Upetrom 1 mai (director general), Rompetrol Downstream şi Rompetrol Rafinare (director financiar) etc.

Romgaz nu a prelungit contractul cu Romelectro şi Duro Felguera pentru centrala Iernut

Romgaz nu a prelungit contractul cu Romelectro şi Duro Felguera pentru realizarea centralei de la Iernut. Măsura a fost luată deoarece termenul de finalizare a lucrărilor, care a expirat la 26 decembrie 2020, nu a fost respectat.

„Referitor la Contractul de achiziţie publică nr.13384/2016, având ca obiect executarea proiectului la cheie Dezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA informează acţionarii şi investitorii asupra următoarelor: întrucât termenul de finalizare a lucrărilor care fac obiectul contractului menţionat mai sus nu a fost respectat, acesta expirând la data de 26 decembrie 2020, Romgaz a decis să nu dea curs cererii înaintate de către Asocierea formată din Duro Felguera SA şi SC Romelectro SA prin care se solicita prelungirea acestui termen”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.