Evenimentul Zilei > International > Biden compară doi Republicani cu Goebbels. Derapaj negaționist?
Biden compară doi Republicani cu Goebbels. Derapaj negaționist?

Biden compară doi Republicani cu Goebbels. Derapaj negaționist?

Joe Biden îi compară pe doi senatori Republicani cu Joseph Goebbels, ministrul propagandei din regimul nazist. Gestul președintelui ales seamănă izbitor cu obiceiurile negaționiștilor Holocaustului.

Joe Biden îi compară pe doi Republicani cu Goebbels. Președintele ales al SUA i-a acuzat pe senatorii Josh Hawley și Ted Cruz că au răspândit o minciună. Susținători ai lui Donald Trump, republicanii au afirmat că alegerile prezidențiale au fost fraudate. În plus, actualului lider de la Casa Albă i-a fost răpită șansa să câștige al doilea mandat.

Biden îi compară pe cei doi Republicani cu Goebbels, ministrul Propagandei naziste

Atacul lansat de Biden asupra celor doi senatori, aliați ai lui Trump, a făcut referire la Joseph Goebbels. Acesta a fost ministrul Propagandei Publice în perioada nazistă. Goebbels a afirmat la un moment dat că: „O minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr”.

La această tactică pe care o consideră a fi manipulatoare susține Biden că a făcut referire când i-a acuzat pe Josh Hawley și Ted Curz de intoxicări legate de rezultatul alegerilor.

Hawley: „Este un comportament nedemn”

Hawley a ieșit la contraofensivă și i-a răspuns public celui care va fi învestit la Casa Albă. „Președintele ales Biden tocmai ne-a comparat pe mine și pe un alt senator republican cu naziști. Da, ați citit corect. Acesta este un comportament nedemn, imatur și necondiționat din partea președintelui ales. Este absolut rușinos”, a tunat senatorul republican, conform Daily Mail.

„Una era dacă el (n.r. – Donald Trump) afirma de unul singur că alegerile au fost fraudate. Dar acoliții săi, precum Cruz și alții îl urmează și sunt la fel de responsabili ca și el”, afirmase Joe Biden. El încerca să identifice persoanele răspunzătoare pentru ceea ce consideră a fi o mare minciună: furtul electoral.

De ce i-a atacat Biden pe cei doi Republicani

Miercuri, Hawley i-a salutat pe susținătorii lui Trump, strânși la Capitoliu, cu pumnul ridicat. Sursa citată asociază această poză cu una în care Joseph Goebbels apare într-o postură asemănătoare.

Întrebat dacă este de părere că cei doi senatori ar trebui să demisioneze, Biden a spus. „Ar trebui să fie învinși la alegerile viitoare. Fac parte dintr-o mare minciună.”