Procesul în care Alina Bica este acuzată că ar fi luat mită în schimbul protejării oamenilor de afaceri Ovidiu Tender şi Adriean Videanu s-a judecat la Înalta Curte (ICCJ) cu uşile închise şi a început cu mare întârziere, în jurul orei 18.00. Ovidiu Tender, condamnat în alt dosar, a fost adus cu duba de la puşcărie şi introdus în sala de judecată, departe de ochii presei, pentru a fi audiat ca martor. În boxă a apărut într-o cămaşă roz.

Alina Bica a ajuns mult mai devreme la ICCJ şi a aşteptat cuminte pe o bancă să înceapă procesul. Vizibil slăbită, cu o siluetă de invidiat pentru vârsta sa, îmbrăcată în colanţi negri şi cu un tricou mulat, fosta şefă a DIICOT a atras privirile tuturor bărbaţilor. Jovială, Alina Bica a declarat: „Cred că instanţa va fi ca şi până acum. Că mi se va permite să administrez probe, nu ca în rechizitoriu, care nu e corect. Decizia CCR de miercuri îmi oferă o garanţie în plus că voi fi judecată corect. Că nu am încălcat nicio lege. Şi nu se va merge pe ideea absurdă că am avut o atitudine defectuoasă aşa cum se menţionează în rechizitoriu”.

Alina Bica a pendulat în aşteptarea procesului între sala de judecată şi curtea ICCJ, răspândind în jur un parfum îmbătător. Întrebată ce parfum foloseşte, Alina Bica a zâmbit şi ne-a spus: „E unicul meu parfum, Elixir de Merveilles”.

Tender, audiat în taină

Printre primii sosiţi a fost Adriean Videanu, care, îmbrăcat la patru ace şi încălţat cu pantofi din piele de crocodil, a stat de vorbă colocvial cu toată lumea. „Sunt mulţi martori la partea cealaltă, a lui Tender, care trebuie audiaţi. De aici e şi situaţia asta, că se judecă în şedinţă secretă”, a declarat Videanu. „Instanţa mi-a spus să nu comunic cu presa. Eu, de altfel, am dat o singură declaraţie, la început. N-am obligaţia să vin, neavând niciun fel de intervenţie, dar e un fel de respect faţă de instanţă”, a mai adăugat fostul primar general.

Chestionat vizavi de hotărârea Curţii Constituţionale asupra abuzului în serviciu, Adrian Videanu a mărturisit că este în dubiu. „Încerc cu mintea mea de inginer să înţeleg ce a vrut să spună CCR. Plenul trebuia să trimită asta la Parlament”, a conchis Videanu.

Te-ar putea interesa și: