"Bercea Mondial" rămâne în arest. Mercedes şi-a schimbat declaraţia

"Bercea Mondial" rămâne în arest. Mercedes şi-a schimbat declaraţia

Liderul interlopilor din Olt, Sandu Anghel, cunoscut drept „Bercea Mondial”, va rămâne deocamdată după gratii 29 de zile. El ar putea scăpa însă de dosarul penal pentru că Mercedes, victima sa, şi-a schimbat declaraţiile şi-l acuză pe fiul minor al interlopului.

Aşa au decis magistraţii Curţii de Apel Craiova. Asta, în ciuda spectacolului făcut pe holurile instanţei şi în sala de judecată de rudele sale, în ciuda plângerilor înaintate de avocaţii săi Consiliului Superior al Magistraturii împotriva procurorului de caz şi a judecătorului de la Tribunalul Olt care a decis iniţial arestarea şi chiar în ciuda faptului că victima sa şi-a schimbat declaraţiile.

Clădirea instanţei - un vechi conac, în care au fost amenajate câteva săli de judecată - s-a dovedit, miercuri dimineaţă, neîncăpătoare pentru cele aproape 100 de rude ale lui Bercea Mondial - acuzat de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri -, venite chiar şi de peste hotare să-şi susţină liderul.

Mercedes, prea anesteziat ca să ştie cine l-a înjunghiat "Hai, spune că tu ai fost, spune!", se răsteau câteva femei la unul dintre fii lui Anghel - botezat Mercedes - care cu greu a reuşit să articuleze un "Da, eu am fost", la strigătele asistenţei. Se pare că rudele lui "Mondial" au renunţat să-i pună în cârcă tentativa de omor fiului acestuia, în vârstă de 14 ani, şi s-au îndreptat astăzi către Mercedes - un alt băiat al lui Bercea, trecut de 20 de ani. În plus, în faţa judecătorilor, Bercea a susţinut că nu el şi-a înjunghiat nepotul, pe Mercedes, în vârstă de 17 ani, pe care susţine că l-a crescut, ci fiul său, Ion, în vârstă de "13-14 ani". Declaraţiile lui Bercea au fost susţinute - e drept pe holurile Curţii de Apel Craiova, pentru că magistraţii au refuzat să îl audieze - chiar de Mercedes, presupusa victimă a lui Bercea. "Când am declarat în faţa poliţiştilor, a procurorului şi a presei că m-a înjunghiat Bercea, eram sub efectul anestezicelor şi nu ştiam ce vorbesc. Nu Bercea m-a tăiat, Ion a făcut-o", a declarat Mercedes pe holurile Curţii de Apel Craiova. Bercea Mondial ar putea scăpa din nou de dosar În plus, cei şase avocaţi ai interlopului le-au cerut judecătorilor schimbarea încadrării judiciare a faptelor lui Bercea, amintind şi faptul că victima ar avea nevoie, potrivit legiştilor, de numai 25 de zile de îngrijiri medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instanţa le-a respins însă cererea, argumentând că, potrivit procedurii penale, doar procurorul ar putea face asta. Aceeaşi procedură prevede că, în cazul tentativei de omor, procurorii pot începe urmărirea penală împotriva făptuitorului fără plângerea prealabilă a victimei.

„În cazul victimei lui Bercea, va mai fi însă o expertiză. Iar, dacă legiştii vor stabili că tânărul se poate vindeca mai devreme de 20 de zile, încadrarea juridică va fi schimbată în vătămarea corporală şi agresorul va putea fi cercetat doar la plângerea victimei. Iar, dacă victima îşi retrage plângerea, făptaşul, indiferent că e vorba de Bercea sau de fiul său, scapă de acuzaţii”, au explicat specialişti în Drept.

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/LK-rO0HmSvQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/Cl72cr1_6M4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>