Evenimentul Zilei > Actualitate > Beneficiari de ajutor social, trimiși la strâns gunoaie, fără echipament de protecție
Beneficiari de ajutor social, trimiși la strâns gunoaie, fără echipament de protecție

Beneficiari de ajutor social, trimiși la strâns gunoaie, fără echipament de protecție

O femeie din Vulcan îl reclamă pe primarul municipiului că, în timp ce autoritățile recomandă populației să stea acasă, edilul îi trimite pe beneficiarii de ajutor social să strângă gunoaiele din oraș, fără echipament de protecție. Primarul Gheorghe Ile susține însă că în lipsa unei adrese care să ateste că beneficiarii de ajutor social trebuie să stea acasă, aceștia trebuie să-și efectueze orele pentru a primi banii care li se cuvin.

O beneficiară de ajutor social, din municipiul Vulcan, și-a arătat nedumerirea pentru faptul că, în plină pandemie de coronavirus, când autoritățile recomandă oamenilor să stea acasă, ea și alte persoane au fost trimise să adune gunoaiele. Femeia a transmis live, o parte din traseul ei pe raza municipiului Vulcan, exprimându-și nemulțumirea că a fost trimisă la muncă, fără echipament de protecție, arată gddhd.ro.

”La televizor zic să stăm în casă, iar primarul Ile ne scoate la gunoaie. Uitați oameni buni cum ne scoate la muncă domnul primar Ile E normal ce ziceți la televizor să stăm în  casă. iar primarul Ile ne scoate la gunoaie?” spune femeia pe Facebook.

În filmarea postată, aceasta spune că și beneficiarii de ajutor social ar trebui să fie scutiți de la muncă.

Femeia susține că a primit mănuși, doar după ce a făcut scandal. Nemulțumirile ei au fost împărtășite și de alte colege de muncă.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, susține însă că în lipsa unei adrese care să ateste că beneficiarii de ajutor social trebuie să stea acasă, aceștia trebuie să-și efectueze orele pentru a intra în posesia banilor.

”Nu există nicio hârtie că trebuie să stea acasă. Trebuie să-i scoatem la muncă. Curat trebuie făcut în oraș. Toată lumea trebuie să-și facă treaba. Și eu sunt la muncă. Au obligația să-și facă treaba. Curățenia trebuie făcută că, dacă nu, pe lângă boală ne îngropăm în gunoaie”, spune primarul Gheorghe Ile.

El a precizat că beneficiarii de ajutor social aleg zilele în care efectuează orele de muncă. În plus, beneficiarii de ajutor social au și facilități la apă, curent,  chirie și sunt asigurați social.

La Vulcan sunt, conform primarului Gheorghe Ile, 120 de beneficiari de ajutor social.