Evenimentul Zilei > Justitie > Becali, dezvăluiri SENZAȚIONALE despre lege „SECRETĂ” a grațierii
Becali, dezvăluiri SENZAȚIONALE despre lege  „SECRETĂ” a grațierii

Becali, dezvăluiri SENZAȚIONALE despre lege „SECRETĂ” a grațierii

Curtea Europeană a Drepturilor Omului ( CEDO) a pronunțat, marți, decizia-pilot în cazul României privind condițiile din penitenciare. Statul Român are la dispoziţie trei luni să conteste decizia la Marea Cameră și apoi şase luni ca să prezinte un program de ameliorare a condiţiilor de detenție.

Patronul echipei FCSB, Gigi Becali, a dezvăluit, în calitate de fost deținut, că are surse care îi spun că Guvernul pregătește o lege "secretă" a grațierii. ”Eu vă spun că va fi o lege a grațierii din care vor ieși 10.000. Cum, necum, așa va fi. Am eu surse în Parlament.”, a spus la B1 TV, Becali. 

În prezent, penitenciarele din România găzduiesc peste 28.000 de deținuți. Conform spuselor lui Becali, în viitorul apropiat, din aceștia vor fi puși în libertate aproape jumătate.

CEDO a stabilit că a fost încălcat Articolul 3 al Convenţiei, care interzice tratamentele inumane sau degradante, în acest caz care vizează condiţiile de detenţie din închisorile româneşti, precum şi din arestul poliţiei. Instanța europeană a mai decis că România trebuie să plătească, în total, 16.000 de euro despăgubiri morale și 1.850 de euro cheltuieli de judecată, dupa ce instanța europeană a fost sesizată de Daniel Arpad Rezmives, Laviniu Mosmonea, Marius Mavroian și Iosif Gazsi în legatură cu condițiile din închisorile din România.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: