Evenimentul Zilei > Sport > Becali, amendat și suspendat. O declarație controversată l-a costat scump
Becali, amendat și suspendat. O declarație controversată l-a costat scump

Becali, amendat și suspendat. O declarație controversată l-a costat scump

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost suspendat pentru patru luni și a primit o amendă de 65.000 de lei din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, după ce a spus că femeile nu ar trebui să joace fotbal.

În același context, clubul patronat de Gigi Becali, FCSB, a primit o penalitate sportivă în valoare de 10.000 de lei, pentru afirmațiile patronlui, se arată într-un comunicat de presă emis de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF.

„Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 65.000 lei. În baza art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în comunicat.

FRF l-a reclamat pe Gigi Becali, în conformitate cu prevederile din Regulamentul de Disciplină care fac referire la rasism, xenofobie, discriminare și denigrare, după ce patronul FCSB s-a pronunțat împotriva deciziei Federației ca fiecare club de Liga I să înființeze și o echipă de fotbal feminin.

Becali a afirmat că femeile nu ar trebui să joace fotbal. Cu toate acestea, chiar dacă nu a fost de acord, el s-a declarat dispus să găsească o soluție ca să respecte hotărârea FRF.

„Dacă o să fie obligatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una… Îi dau 10.000 sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. – întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare”, a afirmat Gigi Becali la PRO X.

Totodată, el a explicat de ce nu este de acord cu decizia FRF, cu obligativitatea cluburilor de Liga 1 să aibă și o echipă de fotbal feminin.

„Nu vreau bani de la femei. Dacă îmi dai un miliard de la fotbal feminin, eu nu îi iau. Vă dau cuvântul de onoare, chiar dacă sunt omul interesului. Eu vreau bani, dar dacă banii ăia nu se potrivesc cu ce scrie în Sfânta Scriptură, nu îi iau”, spunea Becali într-o emisiune, în urmă cu aproximativ un an.

Pentru Gigi Becali este a doua sancţiune pentru discriminare la adresa femeilor. În luna martie a anului 2019, finanţatorul FCSB fusese sancţionat cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei în urma declaraţiilor sexiste făcute în decembrie 2018, când a comentat anunţul UEFA prin care tuturor cluburilor din Europa le-a fost recomandat să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin.

Începând cu sezonul viitor, 2021-2022, toate echipele de fotbal din România vor fi obligate să aibă şi formaţii de fotbal feminin, pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. Cluburile care vor refuza să îşi facă echipe de fete nu vor primi licenţa pentru echipa de fotbal masculin.

FCSB a ratat, din nou, titlul de campioană. Cine este responsabil pentru eșec

Schimb de replici între doi foști oficiali ai FCSB: „Mereu se ajungea la bani”.„Se contrazice”.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: