BEC respinge înregistrarea semnelor electorale ale unor candidați la alegerile locale

BEC respinge înregistrarea semnelor electorale ale unor candidați la alegerile locale

Biroul Electoral Central a respins, vineri, cererile de înregistrare a semnelor electorale ale candidaţilor independenţi Nicuşor Dan, Dan Cristian Popescu, Gheorghe Man şi Lucian-Tiberiu Bodea la alegerile locale.

"Având în vedere cererea de privind înregistrarea semnului electoral, formulată de domnul Nicuşor Dan, candidat independent la alegerile locale din anul 2020, înregistrată la BEC cu nr. 270/B.E.C./L/2020 din data de 06.08.20220, luând în considerare dispoziţiile art.59 alin (1) din legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor locale îşi pot stabili semne electorale, pe care le comunică BEC în termen de 10 zile de la constituirii acestuia, în temeiul art. 39 alin. (4) din legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central hotărăşte: art.1 - Respinge cererea privind înregistrarea semnului electoral al domnului Nicuşor Dan, candidat independent", se precizează în hotărârea BEC publicată pe pagina sa oficială de internet, citată de Agerpres.

De asemenea, BEC a emis hotărâri similare în legătură cu respingerea cererilor de înregistrare ale semnelor electorale ale candidaţilor independenţi Dan Cristian Popescu, Gheorghe Man şi, respectiv, Lucian-Tiberiu Bodea la alegerile locale.

De asemenea, BEC a hotărât şi respingerea, ca tardiv depuse, a cererilor de înregistrare a semnelor electorale ale partidului Împreună pentru Moldova şi Partidului Noua Românie la alegerile locale din acest an, ca urmare a depunerii cererilor ulterior împlinirii termenului de comunicare a semnelor electorale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit calendarul alegerilor locale din acest an. Conform acestuia, din 20 iulie a început strângerea de semnături pentru susținerea candidaților. Între 7-11 august urmează să fie înregisrate alianțele electorale, urmând ca depunerea candidaturilor să se facă între 7 și 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.

Legea alegerilor locale, promulgată de președintele Klaus Iohannis, a stabilit data de 27 septembrie ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.