Evenimentul Zilei > Actualitate > Bebeluș furat din maternitate. Poliția l-a găsit într-un loc greu de crezut
Bebeluș furat din maternitate. Poliția l-a găsit într-un loc greu de crezut

Bebeluș furat din maternitate. Poliția l-a găsit într-un loc greu de crezut

Noapte albă pentru polițiștii din Petroșani care, sâmbătă seara s-au trezit într-o situație neașteptată. La ei a venit un bărbat cu un bebeluș de patru luni pe care l-a lăsat acolo, motivând că e fiul său, dar că nu se poate îngriji de el. Ce a urmat e și mai surprinzător.

Copilul a fost furat din spital, de mama sa, pentru a ieși cu el la cerșit. Bărbatul care a adus bebelușul la Poliția Petroșani a declarat ca este fiul său biologic și că mama acestuia, o femeie de 31 de ani, concubina sa, a plecat de acasă și a lăsat bebelușul în grija lui.  Copilul a fost internat la Pediatrie.

„Polițiștii au anunțat reprezentanții DGASPC și au luat măsura internării temporare a minorului la Secția Pediatrie a Spitalului din localitate”, au transmis sâmbătă noaptea, polițiștii din Hunedoara. Doar că, după numai câteva ore, reprezentanții spitalului au sesizat Poliția că bebelușul a dispărut.

Alertați, oamenii legii au pornit în căutarea acestuia. Și l-au găsit pe stradă, în Petroșani, împreună cu mama sa, care cerșea cu copilul în brațe, dar și cu bărbatul de 40 de ani care îl adusese pe micuț inițial la Poliție. Cei trei au fost duși la Poliția Petroșani, unde a fost solicitată și prezența reprezentanților DGASPC.

Femeia și fiul acesteia au fost internați într-un centru de primire minori în regim de urgență. În continuare, DGASPC a început o anchetă socială, pentru a se stabili dacă femeia poate sau nu avea grijă de copil. La finalul anchetei se va constata inclusiv dacă este nevoie să fie decăzută din drepturile părintești.