Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu și-a dezvăluit intențiile: „Candidez ca să dau o lecție USR”
Băsescu și-a dezvăluit intențiile: „Candidez ca să dau o lecție USR”

Băsescu și-a dezvăluit intențiile: „Candidez ca să dau o lecție USR”

Fostul președinte Traian Băsescu va candida la Primăria Generală a Capitalei pentru a le da o lecție celor din USR care au refuzat PMP la negocierile pentru stabilirea candidaților comuni la București.

În prezent europarlamentar, Traian Băsescu a declarat că este motivat să candideze pentru a da o lecție celor din USR, dar și pentru a finaliza proiectele pe care le-a lăsat când a plecat de la Primărie la Cotroceni, ca președinte.

Fostul președinte a speculat în legătură cu refuzul USR de a accepta o alianță cu PMP, spunând că singura motivație pe care o vede este de a lovi în Nicușor Dan. În opinia sa, refuzând negocierile cu Mișcarea Populară, cei din USR dau cu piciorul voturilor pe care acest partid le-ar fi adus la alegerile locale.

„Nu văd o altă motivație decât dorința unor lideri din USR de a lovi în Nicușor Dan”, a precizat Traian Băsescu.

Băsescu a precizat că, spre deosebire de USR, PNL s-a arătat interesat de o alianță în care să intre și PMP, acest lucru rezultând din discuțiile pe care președintele Eugen Tomac le-a avut cu premierul Ludovic Orban.

„Ludovic Orban a declarat că până la ultima întâlnire pe care a avut-o cu președintele Eugen Tomac că PNL este în favoarea unei înțelegeri care să cuprindă și PMP. La ultima întâlnire, însă, vinerea trecută, i-a spus că nu se poate, că PMP nu poate face parte din alianță”, a spus Traian Băsescu, lăsând să se înțeleagă că motivul refuzului a fost opoziția USR.

Traian Băsescu a precizat că decizia finală în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei va fi luată după revenirea în țară a președintelui PMP, Eugen Tomac. El a precizat că și-a anunțat intenția de a candida, însă urmează proceduri interne la nivelul partidului, pentru desemnarea persoanelor care vor fi aruncate în cursa electorală.

Liderii PNL, USR şi PLUS au anunţat, într-o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, că vor susţine candidaţi comuni la alegerilor locale la primăriile de sector ale Capitalei şi la primăria generală.

Astfel, USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 si 4, iar PNL – 3, 5 si 6. La Sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), Sectorul 2 – Radu Mihai (USR), Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL), Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS), Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL) şi Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL).

Candidatură surpriză la Primăria Constanța. Afaceristul care dă peste cap strategiile liberalilor

Firea, postare dintre gogoșari: „S-a unit «dreapta»!! Wooooowww!!! Cine??”