Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Printre refugiaţi pot fi infiltraţi şi terorişti. „Aduceţi-vă aminte declaraţia Statului islamic, califatul va cuprinde Balcanii şi România”
Băsescu: Printre refugiaţi pot fi infiltraţi şi terorişti. „Aduceţi-vă aminte declaraţia Statului islamic, califatul va cuprinde Balcanii şi România”

Băsescu: Printre refugiaţi pot fi infiltraţi şi terorişti. „Aduceţi-vă aminte declaraţia Statului islamic, califatul va cuprinde Balcanii şi România”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat vineri, într-o emisiune televizată, că în România poate să aibă loc oricând un act terorist, cu referire la valul de imigranţi cu care se confruntă Europa, el adăugând că printre refugiaţi pot fi infiltraţi şi terorişti.

"În România poate să apară oricând un act terorist. Eu vă spun că nu există serviciu secret în Europa sau în lume (…) care să poată garanta că un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin din Africa şi din Orientul Mijlociu şi din Afganistan şi din Irak nu sunt finanţaţi să vină chiar de Statul Islamic. (…) Statul Islamic controlează mare parte din producţia de ţiţei din Libia, controlează parte din producţia de ţiţei din Irak, parte din producţia de rafinărie în Siria. Statul Islamic controlează fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu şi din Africa. Ei pot finanţa ca printre aceste zeci de mii de amărâţi, câteva sute, câteva mii să şi-i plaseze în reţea deja organizată în interiorul UE. Şi eu nu uit – cine vrea să uite e responsabil că uită, dar aduceţi-vă aminte declaraţia Statului islamic: califatul va cuprinde Balcanii şi România. Informaţii cu privire la riscuri sunt", a subliniat Traian Băsescu. 

Acesta a mai spus că România nu ar trebui să accepte să primească refugiaţi şi a atras atenţia asupra faptului că Europa se confruntă acum cu cel mai mare risc de după Al Doilea Război Mondial. 

"România nu ar trebui să accepte să primească refugiaţi. (…) Şi nu ar trebui să primească dintr-un motiv simplu, anume lipsa de capacitate de a-i integra. Noi avem la noi acasă, de exemplu, incapacităţile noastre de a integra minoritatea romă. (…) Eu consider că ce se întâmplă acum e o chestiune de securitate a UE şi, implicit, de securitate a României. După Războiul Rece (…) care a ţinut aproape patru decenii în Europa, acum suntem în faţa celui de al doilea risc ca magnitudine de la Al Doilea Război Mondial încoace", a apreciat fostul preşedinte.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: