Băsescu, pe litoral de Ziua Justiţiei

Băsescu, pe litoral de Ziua Justiţiei

Şeful statului se află pe litoral, în acest sfârşit de săptămână, fiind cazat la o vilă de protocol din Neptun, iar în această seară va participa la manifestările prilejuite de Ziua Justiţiei, care se vor desfăşura în staţiunea Mamaia.

Preşedintele a venit în judeţul Constanţa cu elicopterul încă de ieri şi este cazat la vila de protocol de la Neptun unde stă de obicei când vine pe litoral.

Traian Băsescu este aşteptat să participe, astăzi, de la ora 19.00, la manifestările organizate de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul Zilei Justiţiei. Evenimentul se va desfăşura la Hotelul Rex din staţiunea Mamaia.

Evenimentul a fost înscris în calendarul vieţii juridice româneşti printr-o Hotărâre a Guvernului României din iunie 1994, când s-a stabilit că Ziua Justiţiei se va organiza anual în prima duminică a lunii iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând din anul 2007, evenimentul este organizat de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul fiecăreia dintre cele 15 Curţi de Apel existente în România.

"La acest eveniment au fost invitate importante personalităţi din viaţa juridică, politică şi socială, împreună cu care vom marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti în societatea românească", se arată într-un comunicat al CSM.

În vederea organizării acestei zile a fost aprobat de către Guvernul României alocarea sumei de 50.000 lei din bugetul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii.

Evenimentul este un prilej de aniversare a tuturor angajaţilor şi colaboratorilor sistemului judiciar românesc, relevă sursa citată.

(11:20)