Evenimentul Zilei > Politica > BĂSESCU: În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore
BĂSESCU: În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore

BĂSESCU: În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore

Traian Băsescu susţine că în Parlamentul României se dă o bătălie fără menajamente pentru legea offshore, atleţii acesteia fiind preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

„În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. 'Atleţii'  bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv loby-ului OMW şi Exxon, în timp ce Dragnea, supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel Gazprom”, a scris Băsescu pe Facebook.

„În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: interesul României. Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două Camere. Unde este Guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României?”, a mai scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.