Băsescu nu l-a iertat până la urmă! Demisie grea în PMP. S-a decis la vârf

Băsescu nu l-a iertat până la urmă! Demisie grea în PMP. S-a decis la vârf

Decizie importantă luată recent în cadrul Partidului Mişcarea Populară, care va avea un alt lider la PMP Timiş după demisia deputatului Cornel Sămărtinean.

Fostul preşedintele al PMP Timiş, deputatul Cornel Sămărtinean, a anunţat luni că a demisionat de la conducerea organizaţiei.

La această demisie a ajuns după rezultatele din alegerile locale, în care filiala nu a reuşit să obţină voturile necesare îndeplinirii obiectivelor electorale.

Astfel, Sămărtinean şi-a reproşat ratarea accederii în Consiliul local Timişoara şi în Consiliul Judeţean, dar şi funcţiei de preşedinte al administraţiei judeţene.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a decis în şedinţa CEN Bucureşti

„În şedinţa CEN Bucureşti de ieri am luat decizia să îmi depun demisia din calitatea de preşedinte al PMP Timiş.

Această decizie vine în urma analizei naţionale a rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie, în care PMP Timiş a obţinut un număr de 9.450 de voturi la Consiliul Judeţean.

În acelaşi timp, am reuşit să obţinem patru primării importante (Săcălaz, Giarmata, Bucovăţ şi Uivar) şi candidatul din Orţişoara care a intrat în faza următoare (n.r. - turul doi) având un scor de egalitate, precum şi un număr de 53 consilieri locali (n.r. - în judeţ,)”, a transmis Cornel Sămărtinean într-un comunicat de presă.

Sămărtinean a obţinut doar 3,39 %

La ultimele alegeri locale, Sămărtinean a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, dar nu a fost preferat decât de 3,39 % dintre alegători.

În acelaşi timp, un scor apropiat a fost obţinut şi pentru fotoliile de consilieri de Timişoara şi judeţeni.

Chiar şi aşa, deputatul şi-a făcut ieşirea din scenă într-un mod elegant şi le-a mulţumit tuturor colaboratorilor săi „pentru munca din cele 4 campanii, precum și pentru încrederea acordată”.

0,95% pentru Primăria Timişoara

La alegerile organizate la 27 septembrie 2020, PMP Timiş a obţinut 3,68% pentru Consiliul Judeţean Timiş şi 0,95% pentru Primăria Timişoara, pentru care candidatul ales de PMP a fost Alexandru Mutruc.

„La final de campanie doresc să mulțumesc din suflet tuturor timișorenilor și timişenilor care m-au votat pe mine și PMP Timiș.

A fost o campanie grea, o campanie în care s-au spus multe, s-au promis și mai multe. Rămâne să vedem ce urmează și dacă cei ce astăzi se bucură de sprijinul oamenilor vor și confirma.

Astăzi nu pot decât să îi felicit pe toți câștigătorii din tot județul nostru și să îi asigur de tot sprijinul meu, atât politic, cât și administrativ-parlamentar pentru binele acestui județ.

Mulțumesc de asemenea și tuturor celor care au participat la vot fiindcă numai prin implicare vom reuși. Doamne ajută!”, scria deputatul pe Facebook, la mijlocul săptămânii trecute.

Amintim că Traian Băsescu este preşedintele de onoare al PMP şi joacă un rol foarte important în cele mai importante decizii ale formaţiunii conduse în prezent de Eugen Tomac.

Traian Băsescu a candidat recent la alegerile locale în cursa pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi a luat 11%.

sursa: Agerpres