Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Ministrul Apărării mi-a dat sarcină prin presă. Tinde să dovedească că nu înţelege nimic
Băsescu: Ministrul Apărării mi-a dat sarcină prin presă. Tinde să dovedească că nu înţelege nimic

Băsescu: Ministrul Apărării mi-a dat sarcină prin presă. Tinde să dovedească că nu înţelege nimic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că a văzut ”sarcina primită prin presă”, de la ministrul Apărării, să rezolve la Consiliu problema bugetului Apărării, el arătând că Duşa ”tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic”.

"Am văzut sarcina primită prin presă, de la ministrul apărării, să rezolv problema bugetului Apărării. Domnul ministru tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic. Întrebarea mea este, pentru că nu vreau să se facă un joc politic pe această temă, ce documentaţie s-a trimis la Comisia Europeană, pentru ca eu să pot susţine în Consiliu acest lucru?”, a spus preşedintele Băsescu, la Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Bruxelles, la ultimul Consiliu European la care va participa.

Şeful statului a afirmat că a discutat cu premierul Victor Ponta acest subiect, în timpul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional.

”L-am rugat să agaţe în deficitul pe care îl va conveni, şi care a rămas în programul stabilit, deficit pe ESA 1,4% şi deficit structural 1% din PIB, dar l-am rugat, în interiorul acestui deficit, pentru a credibiliza acţiunea noastră, să agaţe un 0,1% în plus pentru Armată, pentru ca noi să spunem: Atât am putut, dar mai vrem o extindere cu încă 0,2% a deficitului destinat cheltuielilor de apărare”, a explicat Traian Băsescu

El a menţionat că ”acest lcuru se poate face însă cu o documentaţie solidă, depusă la Comisia Europeană”.

”Eu sunt convins că în perioada următoare şi ministrul Apărării şi cel de Finanţe şi premierul vor lucra la această documentaţie”, a mai arătat Băsescu.

Şeful statului a adăugat că îl va preveni pe Jean Claude Junker că această documentaţie va veni şi se va putea discuta în perioada imediat următoare, şi a ţinut să precizeze că Guvernul va trebui să intre în structurile Comisiei Europene, pentru a începe discuţiile, în vederea obţinerii acestei derogări.

”Lucrul este posibil dar nu se rezolvă cu dat sarcini prin presă, ci cu făcut documentaţie consistentă”, a mai comentat preşedintele Băsescu.

 Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a declarat, miercuri, că i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare prin care i-a cerut să pledeze, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, pentru aprobarea creşterii deficitului, care ar permite MAPN o suplimentare de 0,3% la buget.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: