Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu, mesaj pentru Cătălina Ponor după medaliile câștigate la Baku
Băsescu, mesaj pentru Cătălina Ponor după medaliile câștigate la Baku

Băsescu, mesaj pentru Cătălina Ponor după medaliile câștigate la Baku

Cătălina Ponor a câştigat finalele la sol şi bârnă, din cadrul Cupei Mondiale de la Baku (Azerbaidjan), competiție de la care Larisa Iordache a lipsit, fiind accidentată.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a ținut să o felicite personal pe campioana României, printr-o postare pe Facebook.

"Mulțumim Cătălina Ponor
Cătălina Ponor, două medalii de aur – sol şi bârnă – la Cupa Mondială de la Baku. O performanţă importantă a triplei campioane olimpice de la Atena, obţinută, acum, la vâsta de 29 ani.  PS – Şi, totuşi, nu pot să nu observ că din tot lotul deplasat la Baku, Cătălina a fost singura care s-a calificat în finalele pe aparate", a scris emoționat Traian Băsescu. 

Calificată cu cele mai mari note în finalele de la bârnă şi sol, tripla campioană olimpică şi-a păstrat poziţia de lider şi după exerciţiile din finală.

Constănţeanca s-a impus la sol cu 13.433 (13.233 în calificări) şi cu 13.833 la bârnă (14.233 în calificări). Fără a fi strălucite, notele sunt şi rezultatul noului cod de punctaj, care a scăzut notele de plecare cu câteva zecimi.

La feminin, România a mai fost reprezentată de Anamaria Ocolişan, care nu s-a calificat în nicio finală pe aparate. Cătălina Ponor şi Anamaria Ocolişan se pregătesc pentru Campionatele Europene de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie). Nici la masculin gimnaştii români nu s-au calificat în vreo finală.