Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Mandatul de preşedinte al lui Iohannis nu se poate întrerupe
Băsescu: Mandatul de preşedinte al lui Iohannis nu se poate întrerupe

Băsescu: Mandatul de preşedinte al lui Iohannis nu se poate întrerupe

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, sâmbătă, că mandatul de şef de stat al lui Klaus Iohannis nu se poate întrerupe, odată ce acesta va fi depus jurământul, indiferent de decizia pe care ÎCCJ o va lua cu privire pe procesul de incompatibilitate al acestuia.

"Cu privire la procesul domnului Iohannis, indiferent care va fi decizia Curţii, mandatul preşedintelui nu se poate întrerupe pentru că există în Constituţie descrise situaţiile în care mandatul preşedintelui se poate întrerupe. (…) Preşedintele poate să-şi piardă funcţia în două situaţii: dacă are încălcări grave ale Constituţiei, drept pentru care e suspendat de Parlament şi pe urmă, prin referendum, îl destituie poporul şi a doua situaţie e cea în care e acuzat de înaltă trădare şi ÎCCJ decide că este vinovat”, a spus Traian Băsescu, citat de mediafax.ro.

El a precizat că, potrivit Constituţiei, numai acestea sunt situaţiile în care preşedintele îşi poate pierde mandatul.

„Nu există niciun cuvânt, nicio propoziţie şi nicio frază care să facă aluzie la pierderea mandatului pe chestiuni de incompatibilitate. Deci cred că acel proces, cu jurământul odată depus, nu mai poate produce efecte asupra mandatului preşedintelui României”, a spus Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: