„România a încetat să mai fie vulnerabilă din 2010, de când am instalat scutul de la Deveselu care protejează teritoriul țării noastre precum și o parte din statele UE de rachetele iraniene sau din Coreea de Nord. Acum avem cu ce riposta”, a precizat fostul președinte.

Traian Băsescu a precizat că Statele Unite ar fi trebuit să se retragă din Irak încă din 2013, atunci când a plecat toată lumea, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece țara nu era stabilizată și democratizată.

„SUA au interes să plece din Irak, însă nu au posibilitatea s-o facă și să lase Irakul instabil. Aceasta deoarece obiectivul lor a fost nu doar să-l înlăture pe Sadam Husein ci să asigure democratizarea și stabilizarea Irakului”, a precizat fostul președinte, pentru Digi24.

CITIȚI ȘI: Băsescu râde de Iran: „Mai mult de atât nu pot!” „Vai de cel care va primi lovitura SUA!”

În opinia lui Băsescu, liderii Uniunii Europene trebuie să se solidarizeze cu SUA, în disputa cu Iranul, iar nu să-și asume rolul de mediatori între cele două părți. În opinia sa, acest rol îi va reveni liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, care are relații foarte bune cu reprezentanții Puterii de la Teheran.

 

Te-ar putea interesa și: