Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, APEL DISPERAT către Premier și Procurorul General. „MOR COPII, mor oameni înainte de vreme!”. Dragnea și Bodog fac „DECLARAȚII IDIOATE”
Băsescu, APEL DISPERAT către Premier și Procurorul General. „MOR COPII, mor oameni înainte de vreme!”. Dragnea și Bodog fac „DECLARAȚII IDIOATE”

Băsescu, APEL DISPERAT către Premier și Procurorul General. „MOR COPII, mor oameni înainte de vreme!”. Dragnea și Bodog fac „DECLARAȚII IDIOATE”

Vaccinurile pentru copii și citostaticele pentru bolnavii de cancer lipsesc de mult timp, dar nimeni nu este cercetat penal pentru acest lucru, spune fostul șef de stat, Traian Băsescu.

Fostul președinte le-a adresat prim-ministrului Sorin Grindeanu și șefului Parchetului General, Augustin Lazăr, o întrebare-apel, pe Facebook. Postarea lui Traian Băsescu vine în contextul în care România se confruntă, periodic, cu crize ale unor vaccinuri esențiale pentru copii, iar bolnavii de cancer sunt adesea nevoiți să aștepte cu lunile după tratament sau să și-l procure din străinătate.

„Domnule Sorin Grindeanu, Domnule Augustin Lazăr, mor copii, mor, înainte de vreme, oameni bolnavi de cancer”, scrie Băsescu. El se întreabă: „Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu?”

„Dreptul la ocrotirea sănătăţii” este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu. Statul Român şi-a asumat, prin Constituţie, această responsabilitate.

1. Citez „Comisia de la Veneția consideră (că) prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu,….trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale,…șamd.“

2. Constituţia României, Capitolul II, Drepturi şi libertăţi fundamentale, Articolul 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii.

3. CEDO – ARTICOLUL 7

Alin 2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecării şi pedepsirii unei persoane vinovate de o acţiune sau de o omisiune care, în momentul săvârşirii, era considerată infracţiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de naţiunile civilizate”, arată fostul șef al statului român.

„Cu toate acestea, nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii şi nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viaţa celor bolnavi de cancer. Totuşi, Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni”, mai acuză Traian Băsescu.

„Avem, în schimb, parte de declaraţii idioate ale lui Liviu Dragnea şi ale ministrului sănătăţii”, consideră Traian Băsescu.

„Sau, poate, abuzul în serviciu, ca sancţiune penală, este bun pentru vânătoarea selectivă şi nu prezintă niciun fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul”, se mai întreabă, retoric, fostul șef de stat.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: