Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: E totul pierdut acum pentru noi în Republica Moldova
Băsescu: E totul pierdut acum pentru noi în Republica Moldova

Băsescu: E totul pierdut acum pentru noi în Republica Moldova

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat luni că, ”pentru noi, totul este pierdut acum în Republica Moldova”, adăugând că ţării noastre nu ar trebui să îi fie teamă dar ar trebui să fie îngrijorată de Moscova.

”Privind la situaţia din regiune, ce s-a întâmplat în Ucraina, se ştie că s-a creat un zid între Republica Moldova şi Ucraina, pe de o parte şi Uniunea Europeană pe de altă parte. (..) Semnalul Moscovei a fost foarte clar, orice drum al Ucrainei către UE înseamnă intervenţie militară. Nu îi vor lăsa, au nevoie strategic de acest tampon între Federaţia Rusă şi NATO”, a declarat Băsescu la B1 Tv, adăugând că şi Republica Moldova e de mult pusă sub control, prin conflictul transnistrean.

Întrebat dacă e totul pierdut pentru noi în Republica Moldova, fostul preşedinte a răspuns: ”Acum da”, adăugând că ”nici ultimele schimbări nu ajută grozav, pentru că e un guvern minoritar, susţinut de comunişti”.

Băsescu a mai precizat că ţara noastră avea mijloace de a ajuta Republica Moldova, prin ”dialog mai deschis, prin influenţă pentru ca şi Partidul Liberal să ajungă la guvernare”. ”Trebuia să fie o discuţie. România, aşa cum a avut mijloace să îi pună cap la cap, în 2009, avea mijloace să o facă şi acum”, a mai spus Traian Băsescu.