Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu despre angajarea răspunderii Guvernului pe buget: „E ceva asemanător unui viol”
Băsescu despre angajarea răspunderii Guvernului pe buget: „E ceva asemanător unui viol”

Băsescu despre angajarea răspunderii Guvernului pe buget: „E ceva asemanător unui viol”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că intenţia Guvernului Orban de a angja răspunderea în Parlament pe legea bugetului „e un viol politic”.

„Nu e o smecherie. E ceva asemanator cu un viol. Bugetul trebuie discutat în Parlament, chiar dacă se trece în pas alergător. E un viol politic. De gluma cu anticipate m-am săturat. Nu se pot face anticipate în România. Asumarea răspunderii este un mijloc democratic, se face și moțiune de cenzură, dar și atac la CCR.

Visul de a cădea guvernul, ca apoi să se ajungă la anticipate este unul nerealist. Parlamentul nu are termen de întâlnire pentru a învesti un guvern. Mi s-a întâmplat mie cu Liviu Negoiță. Parlamentarii nu iau pensie suplimentară dacă nu rămân cu mandatul întreg.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Nici ministrul de Finanțe nu l-a impresionat pe fostul președinte. „Ai un ministru de Finanţe care vorbeşte fara sa fie prea responsabil pe ceea ce spune. Asta ne va costa ratingul de tara. Doi oameni care cand spun prostii se vede imediat: premierul si ministrul de finante. Orice politician poate sa spuna orice. Daca mai se fac 2-3 declaratii o sa ajugem la junk”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a mai subliniat că pensiile pentru magistati și pentru militari nu pot fi eliminate, ceea ce înseamnă că nu se rezolvă mai nimic în economia bugetului.