Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Dacă eu aș fi fost președintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru
Băsescu: Dacă eu aș fi fost președintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru

Băsescu: Dacă eu aș fi fost președintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Galați, că dacă el ar fi fost președintele ales în 16 noiembrie, Victor Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru.

Traian Băsescu a subliniat că în lipsa unei opoziții autentice în România, el își asumă rolul acesteia fiind dispus să fie chiar și ''om orchestră''.

''Dar până una-alta o pot face și dacă ați observat în ultima vreme că nu există opoziție o fac și eu pe opoziția, omul—orchestră. Și voi face o opoziție tot mai puternică pentru că USL-ul este o realitate. El există, înțelegerile funcționează și dacă observați se feresc tare mult să se deranjeze unii pe alții. Eu vă spun în modul cel mai cinstit: dacă eu aș fi fost președintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru. Dar asta-i viața. Până la urmă președintele ales l-a consolidat atât de bine încât eu cred că o să-i pară rău cât de curând că a acceptat să funcționeze USL-ul'', a spus Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că nu poate trece cu vederea faptul că PSD și PNL, implicit premierul și președintele, nu și-au asumat lovitura de stat din vara lui 2012, de aceea îi recunoaște doar ca fiind Alianța de la Grivco.

''Un lucru pe care eu nu pot să-l trec cu vederea în relația cu PSD-ul, implicit prim ministru, și președinte, respectiv PNL-ul, este faptul că niciodată niciunul nu a recunoscut eroarea loviturii de stat din vara anului 2012. Pentru mine ei rămân Alianța de la Grivco', a precizat Băsescu.

Traian Băsescu s-a aflat sâmbătă la Galați, unde a participat la o întrunire a Partidului Mișcarea Populară (PMP), cu participarea organizațiilor județene din Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea, Tulcea.