Evenimentul ZileiPoliticaBăsescu dă de pământ cu Barna și Cioloș. „E o mahala politică”

Băsescu dă de pământ cu Barna și Cioloș. „E o mahala politică”

Băsescu dă de pământ cu Barna și Cioloș. „E o mahala politică”
Fostul președinte, europarlamentarul Traian Băsescu, a declarat luni seara la RTV că actuala situație politică este cauzată de imaturitatea politică a liderilor USR PLUS.

Traian Băsescu a reliefat faptul că invocata criză politică este cauzată de imaturitatea politică a alianței USR PLUS.

„O hârjoană generată de USR”

„E o harjoană generată de USR pe fondul lipsei de experiență. Analistii politici fac comparatia între situația de acum și ce am avut eu cu Ciorbea. Atunci PD a retras toata garnitura de ministrii. Numai că PD avea atunci o întreaga garnitură de oameni politici.

Acum nu sunt condiții să facă așa ceva. Daca era președinte îi puneam pe cei de la USR să citească Constituția. Este o mahala politică generată de lipsa de experiența politică a USR.  Îi filmau pe toți, îi alergau cu telefoane, cu plăci cu lozinci. Acum nu mai merge că nu mai sunt în opoziție.

Nu au oameni care să ducă ministerul Sanătății. Eu m-aș uita la alt aspect. Forțarea pe care o face USR de  a lua masuri neconstituționale. Nu poți lua rolul premierului de a propune miniștri.

Clar, decidentul e președintele, nu premierul. De ce nu se cearta USR cu președintele și se ceartă cu premierul?

Declarațile lui Voiculescu sunt absolut iresponsabile. Cu numărul morților nu te joci. El nu știe mecanismele de raportare, în capul lui sunt confuzii”, a sintetizat Băsescu situația actuală din România.

Fostul președinte se implică în scandalul AstraZeneca

„Vor fi foarte mulți clănțănitori. Vaccinul AstraZeneca, despre care m-am documentat, am vorbit cu cei de la Oxford, au avut fonduri europene, costă 1,87 euro la poarta fabricii. Comparativ cu Pfizer – 22 de euro și Moderna 12-16 dolari, e mai ieftin. Nu există nici un deces generat de coagularea sângelui, în România.

Laboratoarele Oxford au lucrat ca licența să se transfere gratuit oricărui stat membru UE care dorește să îl producă.

Este un mare joc de discreditare a unui vaccin ieftin. Antipropagandă pentru un produs de mare calitate. Nu îmi permit să dau sfaturi populației, dar poate specialiștii vor face acest lucru”, a mai spus fostul președinte.

Mesajele Guvernului nu sunt în regulă

În privința gestionării pandemiei în România, Băsescu a găsit și greșelile.

„Mesajele guvernului nu sunt în regulă. La noi nu este o comanda unică. Acum avem comandantul acțiunii care e cu acțiunile lui, colonelul care are treaba lui…

În toate țările coordonarea e a ministerului Sănatății. Trebuie o voce unică. La noi mesajeșe si responsabilitatea sunt împrăștiate. Ce sa mai înțeleagă românii”, a conchis Băsescu la RomâniaTV.

 


Accesează: