Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu are soluția pentru ca Guvernul să depășească punctul critic. „Dan Barna trebuia să plece”
Băsescu are soluția pentru ca Guvernul să depășească punctul critic. „Dan Barna trebuia să plece”

Băsescu are soluția pentru ca Guvernul să depășească punctul critic. „Dan Barna trebuia să plece”

În plină criză guvernamentală, fostul președinte, actual europarlamentar, Traian Băsescu, nu a pregetatat să își exprime opiniile. Miercuri seara el a vorbit despre demiterea lui Vald Voiculescu și de ce se va întâmpla pe scena politică românescă.

El spune că putem intra într-o adevărată criză politică dacă USR nu va participa la ședințele de Guvern. El spune că demiterea lui Voiculescu este una firească. Dar nu e completă, Dan Barna fiind încă o persoană care ține partidul într-o sferă în care nu poate evolua. Verdictul lui Traian Băsescu vine la scurt timp după ședința USR PLUS în care alianța a decis să ceară un alt ministru pentru Ministerul Sănătății, Florin Cîțu având suport zero din partea lor.

Dan Barna trebuia demis „la pachet” cu Vlad Voiculescu

„Discutam despre oameni care nu au habar despre cum funcționează administrația. Nu poți lua la nivel național reglementări fără ordinul premierului. E o nebunie să spui că nu este nevoie de ordinul premierului.

Este un guvern în care autoritatea nu funcționează. Unii miniștri își permit să acționeze fără premier. Nu e posibil. Ce s-a întâmplat cu ordinul de ieri e în afara oricărei imaginații.

Eu îl demiteam și pe vicepremierul care avea în administare Ministerul Sănătății. Dan Barna, care răspunde, la pachet.

Am văzut multe în administrația asta.  Au fost protocoale, dar nu am adăugat și modificat Constituția prin protocoale.  Au făcut ce au blamat mai mult la Dragnea. Responsabil  este protocolul. Acolo sunt grozăvii inimaginabile. La Ludovic Orban nu îmi fac iluzii că ar ști Constituția, dar UDMR știe bine”, a declarat fostul președinte.

Băsescu nu crede în alegerile anticipate și nici în Arafat

„Este exclusă organizarea de alegeri anticipate. Guvernarea va fi în aceeași variantă. Cred că lucrurile se vor calma. Îi invită președintele și îi lămurește. Liberalii dacă ar fi liberi ar fi vrut PSD-ul. Au avut USL-ul și nu ar fi o problemă. Îi împiedică președintele care a tot condamnat PSD. Din punct meu de vedere al stabilității ar fi mult mai viabilă o astfel de guvernare decât guvernarea cu USR-PLUS.

Următoarea criză va fi planul național de reziliență. Pentru că PNL-ul este slab. Dar va mai dura ceva până atunci.

Lucrurile merg prost în sănătate și din cauza lui Arafat. Pentru credibilizarea acțiunilor guvernului trebuia sa zboare și Arafat.

Arafat nu este ce se crede. Mare salvator al națiunii. Are un stil respingător. Doar se răstește și dă ordine. Nu cred că vom mai avea un astfel de personaj. Arafat nu are viziune. Dacă îi dai bani va cumpăra salvări și mașini de pompieri. Nu e capabil să înțeleagă multe lucruri. Arafat blochează sistemul de sănătate. A devenit un monument în care românii au investit foarte multă încredere. Și-a construit o statuie pe banii statului”, a mai spus Băsescu.

Voiculescu nu era bun nici de infirmier

Cât despre fostul ministrul demis,  Vlad Voiculescu, Băsescu l-a caracterizat fără echivoc.

„Pe Voiculescu nu l-aș fi pus nici infirmier în spital. Nu știu cine l-a promovat. Un beneficiar de suport de partid. Este unul din favoriții lui Cioloș și Barna, promovat fără ca cineva să se întrebe dacă va face față provocării”, a mai spus Băsescu în direct la RomâniaTV.

„Eu vreau să îi văd pe USR-iști votând alături de PSD căderea Guvernului”, a conchis el.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.