Băsescu, cu ochii pe anexele contractului cu Ford

Băsescu, cu ochii pe anexele contractului cu Ford

Preşedintele se află la Craiova pentru a participa la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către compania americană Ford.

După o întâlnire de aproximativ un sfert de oră cu primarul Antonie Solomon, Traian Băsescu a declarat că prezenţa companiei americane în România reprezintă o consolidare a parteneriatului strategic cu SUA. “În primul rând e meritul Ford pentru că a vrut să vină şi în al doilea rând e meritul guvernului, care a înţeles să deschidă poarta companiei Ford. Dar o să aveţi foarte multe întrebări despre contract, care are 13 anexe secrete. E corect ca unele să rămână secrete pentru că reprezintă planul de afaceri al companiei, dar este de discutat dacă e corect să rămână secrete salariile reprezentanţilor părţii române în consilul de administraţie şi planurile de mediu”, le-a spus preşedintele Traian Băsescu ziariştilor prezenţi în sediul Primăriei Craiova.

Băsescu a mai amintit de alte afaceri de succes ale companiilor multi-naţionale americane care au pătruns recent în piaţa românească. "Oracle a dezvoltat deja la Bucureşti cel mai mare centru de soft din afara SUA, iar Smithfield, care este cel mai mare producător american de carne, se află în România şi investeşte 850 de milioane de dolari", a precizat Traian Băsescu.

În privinţa sumei de 27 de milioane de euro, considerată de Comisia Europeană ca fiind un ajutor de stat acordat ilegal companiei americane, vicepreşedintele AVAS, Laszlo Gyerko, a menţionat că termenul de plată nu a fost încă stabilit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiţi şi: Ford va produce maşini pentru români

(12:10)