Evenimentul Zilei > Justitie > Băsescu continuă RĂZBOIUL CU ŞEFA DNA: „Ar fi o decepţie să ştiu că Laura Codruţa Kovesi se mai dădea cu Sebastian Ghiţă la el acasă”
Băsescu continuă RĂZBOIUL CU ŞEFA DNA: „Ar fi o decepţie să ştiu că Laura Codruţa Kovesi se mai dădea cu Sebastian Ghiţă la el acasă”

Băsescu continuă RĂZBOIUL CU ŞEFA DNA: „Ar fi o decepţie să ştiu că Laura Codruţa Kovesi se mai dădea cu Sebastian Ghiţă la el acasă”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a intervenit telefonic la România TV, sâmbătă seara, şi a continuat războiul cu şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fostul lider de la Cotroceni a comentat postarea pe care o lansase tot sâmbătă pe Facebook.

„Postarea mea este un atac la Sebastian Ghiţă, nu la Kovesi. În postarea mea, apreciez răspunsul Codruţei, care spune că nu va fi prietenă cu „inculpatul Sebastian Ghiţă”. Ce faceţi, este să acoperiţi enunţul postării mele. Mesajul meu este în primul rând, poate nu un atac, deşi folosesc şi eu expresia Codruţei şi vorbesc despre inculpatul Ghiţă şi despre plagiatorul Ponta.

Apreciez răspunsul extrem de ferm al Codruţei, care a spus că nu a fost, nu este şi nu va fi prietenă cu Ghiţă.

Pe urmă vorbesc de două poveşti lansate de Sebastian Ghiţă: una este cea a poveştii raportului tehnic. Este o tehnică de denigrare extrem de perfidă.

A doilea lucru este că domnul Ghiţă s-a supărat ăe formularea doamnei Kovesi şi vrea să-i demonstreze că sunt prieteni.

Kovesi ar trebui să dea un răspuns extrem de ferm: că nu a perticipat cu Ghiţă la falsificarea raportului tehnic cu privire la doctorat, şi doi, că nu era o persoană care îl frecventa pe domnul Ghiţă, acasă, la sărbători de familie.

Ori Ghiţă are o tehnică securistoidă de erodare a imaginii doamnei Kovesi, ori lucrurile pot fi contracarate printr-un răspuns la fel de ferm ca acela de ieri şi să spună că nu are niciun amestec în povestea cu doctoratul şi că nu a fost niciodată acasă la Ghiţă.

Imaginea doamnei Kovesi s-a erodat oricum cu presiunile puse asupra statului, cu spectacolul cătuşelor… Acum văd repetat acest spectacol de cineva care simte că se apropie de băieţii din pădure. La Sebastian Ghiţă mă refer…

Apelul meu este pe această temă, ca şi pe tema în pregătire, care a fost lansată azi cu Laura Codruţa Kovesi în vie. Să dea un comunicat în care să îşi asume că n-a luat parte la falsificarea raportului tehnic şi că nu a fost la Sebastian Ghiţă acasă când era procuror general.

Lucrurile ar trebui limpezite de doamna Kovesi. DNA nu stă în Codruţa Kovesi, iar dosarele de corupţie, cele care sunt bine făcute, vor merge înainte. Ar fi o decepţie pentru mine să ştiu că dânsa, în acelaşi timp, se mai dădea cu Ghiţă la el acasă. Într-o vie te mai poţi întâlni, dar acasă… Povestea lansată de Ghiţă cu falsificarea raportului tehnic este cam în preajma suspendării mele. Până la urmă, implicaţiile legate de investiţia de încredere ar fi formidabile. Pentru 22 de milioane de cetăţeni ar fi foarte puţin important răspunsul ei, dar pentru mine este foarte important.

Senzaţia mea este să nu îl cred pe Ghiţă, vreau s-o cred pe dânsa”, a declarat Băsescu.