Evenimentul Zilei > Justitie > Băsescu, chemat la Parchet pentru că nu i-a dat șampanie lui Ghișe
Băsescu, chemat la Parchet pentru că nu i-a dat șampanie lui Ghișe

Băsescu, chemat la Parchet pentru că nu i-a dat șampanie lui Ghișe

După ce Parchetul General a început să-l ancheteze pentru o faptă din 2002, Băsescu a fost adus acum și la Parchetul Militar, urmare a unei reclamații depuse de senatorul Ioan Ghișe

Fostul șef al statului s-a prezentat, ieri, la Parchetul Militar, după ce senatorul Ioan Ghișe s-a plâns că, în 2012, a fost dat afară de SPP din Palatul Cotroceni la ordinul lui Băsescu. „Am fost chemat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru o declaraţie legată de plângerea pe care a făcut-o senatorul Ghișe (…) Am dat declaraţii. Am spus ce am ştiut”, a declarat Traian Băsescu după audierile de la Parchet.

Ghișe, protest în timpul recepției oficiale

În 2012, la recepția oferită de Administrația Prezidențială, Ghișe purta, pe sub cămașă, un tricou pe care scria: „Poporul a decis, Băsescu e demis”. După ce și-a afișat ostentativ tricoul, el a fost dat afară de doi ofițeri SPP. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a declarat, la vremea respectivă, că senatorul liberal a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi.

Dosar din 2000

Nu este singura problemă pe care o are Traian Băsescu în ultimele zile. Recent, el a fost anunțat de Parchetul General că este cercetat pentru spălare de bani. Faptele s-ar fi petrecut în 2000 și 2002. În plus, el a fost dat în judecată, pentru șantaj, de senatoarea PSD Gabriela Firea. „Ori vă reconfirmaţi NUP-urile, ori trimiteţi dosarele în instanţă. Eu nu am nimic de negociat. (…) La PICCJ am o bibliotecă de dosare penale generate de reclamaţii ale oamenilor turnătorului Voiculescu, dosare care, după ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise în anul 2015 la cererea fostului Procuror General Niţu”, a scris Băsescu, ieri, pe Facebook. În urmă cu câteva zile, el a declarat că ancheta Parchetului General l-a determinat să renunțe să mai candideze la Primăria Capitalei.