Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, despre culisele modificării Constituției. CCR ar putea face o mișcare surpriză: „Curtea va dori valorificarea acestei probleme!”
Băsescu, despre culisele modificării Constituției. CCR ar putea face o mișcare surpriză: „Curtea va dori valorificarea acestei probleme!”

Băsescu, despre culisele modificării Constituției. CCR ar putea face o mișcare surpriză: „Curtea va dori valorificarea acestei probleme!”

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că, dacă va fi revizuită Constituția, CCR ar putea insista pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari.

Traian Băsescu a declarat că atunci când se deschide subiectul revizuirii Constituției, trebuie adus în prim plan și referendumul la care românii au votat pentru un Parlament unicameral, de 300 de aleși.

„Nu vrea să se țină! E această recomandare de care nu ține nimeni cont. Nu suntem singurii. La europarlamentare au mai fost vreo patru țări care au avut și alte tipuri de alegeri, de exemplu alegeri locale sau referendumuri.

Și eu, cu ocazia unor alegeri, am introdus și elemente de referendum. E un instrument al președintelui și dacă-l face odată cu niște alegeri, nu-i bine, dacă-l face separat, iar nu-i bine, că sunt bani cheluiți degeaba, spun mulți. Atunci trebuie să decidă președintele! 

Președintele Iohannis e în criză de timp pentru că ar vrea, în baza acestui protocol, să se facă niște modificări legislative, dar și lege de modificare a Constituției, pe care să o supună aprobării poporului la prezidențiale. Categoric acesta e obiectivul lui Iohannis, de asta a limitat tot la Justiție.

PMP va insista, dar problema e dacă nu cumva va insista CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari și o singură Cameră. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție!”, a declarat Traian Băsescu, conform B1 TV.

Liderii PSD și ALDE au declarat că referendumul pentru revizuirea Constituției, pe care îl dorește președintele Klaus Iohannis, nu poate fi organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, deoarece asta ar reprezenta o încălcare a unei recomandări a Comisiei de la Veneția. De cealaltă parte, președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că această recomandare oricum e încălcată de toată lumea.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: