Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu către Dragnea: „Când ştii că ai un dosar de abuz în serviciu laşi ciocul mic, domnul Dragnea”
Băsescu către Dragnea: „Când ştii că ai un dosar de abuz în serviciu laşi ciocul mic, domnul Dragnea”

Băsescu către Dragnea: „Când ştii că ai un dosar de abuz în serviciu laşi ciocul mic, domnul Dragnea”

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a avut un schimb de replici savuroase în Parlament cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

"Fac o propunere legată de acţiunea politică. Oameni buni, avem o OUG a doamnei Prună şi o OUG a domnului Iordache. Vă propun noi, ca şi Parlament, să ne respectăm autoritatea asupra Executivului, vă propun să le respingem pe amândouă şi Parlamentul să-şi asume modificarea şi punerea în aplicare a tuturor deciziilor Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea articolelor din Cod. Avem decizia 343 a UE prin care trebuie să aducem cel puţin zece modificări la articolele din Codul penal şi Codul de procedură penală", a spus Traian Băsescu, citat de Agerpres.

"Am vrut doar să subliniez că, dincolo de decizia CCR, trebuie să ne aflăm într-o zonă a definiţiilor democratice", a precizat Băsescu.

Potrivit acestuia, definiţia pe care o dă Codul penal abuzului în serviciu se poate transforma "într-un instrument de punere sub control a oamenilor politici".

"Aflăm din declaraţiile doamnei procuror-şef al DNA – nu-i rostesc numele ca să nu-mi ceară drept la replică – faptul că DNA are în lucru 2.700 de dosare de abuz în serviciu, în afară de ceea ce este deja în instanţă, de cei care sunt deja condamnaţi. Ştiţi ce înseamnă asta? Însumaţi abuzul de putere şi abuzul în serviciu din toate statele Uniunii Europene şi nu ştiu dacă veţi găsi o sută de astfel de dosare în instanţe. Iar îngrijorarea mea este că definiţia articolului 297 din Codul penal poate deveni un mijloc, un instrument de punere sub control a oamenilor politici", a precizat senatorul PMP.

"Când ştii că ai un dosar de abuz în serviciu laşi ciocul mic, domnul Dragnea", a continuat Băsescu, iar liderul PSD i-a răspuns: "La mine nu e cazul, domnule preşedinte, de aceea se întâmplă ce se întâmplă".

Traian Băsescu a anunţat că PMP va vota împotriva Guvernului şi a argumentat susţinerea moţiunii de cenzură prin "incapacitatea" premierului şi a Executivului de a explica populaţiei de ce este necesară modificarea articolului 297 din Codul penal.

Al doilea motiv pentru care PMP votează pentru moţiunea de cenzură este acela că nu este clar la cine este decizia guvernamentală. "Domnule Grindeanu, trebuie să vă hotărâţi ce fel de Executiv sunteţi. Sunteţi un Executiv în care ştim că am vorbit cu primul-ministru şi deciziile reflectă voinţa lui sau sunteţi un Executiv care are la partid un ayatollah care spune ce e bine şi ce e rău?", a afirmat Băsescu. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: