Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu AVERTIZEAZĂ partidele de dreapta! Scenariul IREAL al fostului președinte: „Altfel ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte”
Băsescu AVERTIZEAZĂ partidele de dreapta! Scenariul IREAL al fostului președinte: „Altfel ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte”

Băsescu AVERTIZEAZĂ partidele de dreapta! Scenariul IREAL al fostului președinte: „Altfel ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte”

Traian Băsescu susține că alegerile europarlamentare de anul viitor vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică.

Totodată, fostul președinte crede că este necesară o „mare alianţă”. Această construcţie politică ar trebui să se rodeze până la alegerile prezidenţiale, altfel ”ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte”.

„M-aş referi la europarlamentare care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii – cum e PMP – să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. Fiecare va încerca să obţină mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE”, a spus Traian Băsescu la B1 TV. 

Băsescu este de părere că PNL, USR, PMP și platforma lui Dacian Cioloş ”ar trebui să facă o listă comună”. „Deosebirea între aceste partide şi cele din alianţa actuală este că stau mult mai prost cu structurile, ori punându-le pe toate la loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile”, a mai spus Băsescu, vorbind despre faptul că la europarlamentare va fi un vot de listă la nivel naţional.