Evenimentul Zilei > Justitie > Baronul PSD de Argeș a fost condamnat la nouă ani și jumătate de închisoare. Nicolaescu a fraudat fonduri europene
Baronul PSD de Argeș a fost condamnat la nouă ani și jumătate de închisoare. Nicolaescu a fraudat fonduri europene

Baronul PSD de Argeș a fost condamnat la nouă ani și jumătate de închisoare. Nicolaescu a fraudat fonduri europene

Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost judecat pentru fapte de corupţie alături de alţi 10 inculpaţi și a fost condamnat la nouă ani și jumătate, potrivit Realitatea TV.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au dispus, pe 18 mai 2011, trimiterea în judecată a fostului preşedinte CJ Argeş, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de corupţie şi fraudare de fonduri europene. El a fost acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, Nicolescu mai este acuzat de fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale CE, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, luare de mită, toate în formă continuată, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

Știre în curs de actualizare.
 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: